За да се изолира министър-председателят Бойко Борисов от обвиненията, той

...
За да се изолира министър-председателят Бойко Борисов от обвиненията, той
Коментари Харесай

Борисов е извън закона с отстраняването на Джи Пи Груп, обяви Калфин

За да се изолира министър-председателят Бойко Борисов от обвиняванията, той споделя " Махнете ги ", с цел да не се изяснява всеки ден. Това е отвън законовите рамки. " Джи Пи Груп " може да си търси правата в съда. Интересно е дали ще си ги потърси.

Това разяснява пред БНР Ивайло Калфин, специфичен консултант на еврокомисаря по бюджета и човешките запаси и някогашен обществен министър.

Той акцентира, че сега в Европейски Съюз се основава пост на европейски прокурор, който ще се занимава със злоупотребите с европейските фондове. По думите му, този европейски прокурор ще може да внася обвинявания в съда.

" Тежките нарушавания на европейски фондове към този момент няма да минават с леки инспекции с рекомендации, а ще финишират в съда. Това ще бъде реалност от идната година. Вече не може някой да си сътвори някаква затворена система, в която никой да не му се бърка. Не може да мине някое безсрамие, без да бъде видяно ", увери Калфин.

Икономистът Георги Ганев от екипа за управнически други възможности на " Демократична България " добави, че хората към този момент се интересували от публичната успеваемост на разходването на европейски средства. Обществото става по-взискателно към своето ръководство, акцентира той.

Ивайло Калфин изрече мнение, че данъчната система в страната е извънредно несправедлива - тя е доста дебалансирана и несправедлива към хората с ниски приходи, като това рано или късно щяло да докара до голям обществен проблем, до обществена бомба в страната.

Георги Ганев обаче не е склонен с мнението на някогашния обществен министър, че данъчната система е несправедлива. " Целта на една данъчна система е да събере доходи за политиките, които страната желае да организира, а тези политики могат да са обективни или не. Ключовият въпрос е какъв брой дейно се харчат тези пари. Ключовият въпрос е за тези политики, които страната организира с по този начин събраните пари. Обществената успеваемост на харченето на българската страна е извънредно ниска ", разяснява икономистът.

Калфин дефинира държанието на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания като неуместно и демонстрира главозамайване. Ганев добави, че във всяка по-развита народна власт сходни думи на казаните от Симеонов би трябвало да значат завършек на съответната политическа кариера. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР