За да се избегне втори трагичен случай като при Своге,

...
За да се избегне втори трагичен случай като при Своге,
Коментари Харесай

Полагат нов асфалт на път убиец край Монтана

За да се избегне втори драматичен случай като при Своге, експерти от Института по пътищата са предложили да се преасфалтира пътят край монтанското село Долна Вереница.
Участъкът от основен път Е-79, от изхода на Монтана до пътен възел Долна Вереница, ще бъде преасфалтиран незабавно поради износената пътна настилка, заяви началникът на КАТ "Пътна полиция " гл. контрольор Елвис Иванов. В момента се изготвя план за ремонта.
Черната статистика сочи, че единствено за година по първокласния път Е-79 в правата от село Белотинци до Монтана са станали 20 тежки произшествия с 4 убити и 28 ранени жители. След изпратени сигнални писма експертите от Института по пътищата, създали са замерване и е открита повода за тежките катастрофи - невисок коефициент на търкане с пътната настилка.
От идната седмица стартира слагането на нов асфалт на 700 метровата права под управлението на регионалното пътно ръководство в Монтана от компанията - реализатор "Трейс ", защото пътят е в гаранция. На мястото със зла поличба са заменени от АПИ 17 знака, които са унищожени от авариралите тирове.
След Нова година ще бъде рехабилитирана и настилката на правата Смоляновци - Белотници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР