За да са на печалба, производителите на плодове и зеленчуци

...
За да са на печалба, производителите на плодове и зеленчуци
Коментари Харесай

Цените на плодовете и зеленчуците вече се нормализираха

„ За да са на облага, производителите на плодове и зеленчуци би трябвало да се сдружават, а не да работят по настрана “, сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов. Той разяснява, че цените на плодовете и зеленчуците са се нормализирали и пазарът е уравновесен. По думите му от средата на юни доникъде на юли се чака те да доближат най-ниските ценови нива.

Прогнозата на Владимир Иванов е, че поради задушница е допустимо на следващия ден черешите да се оферират на по-високи цени. Сдружаването е единственият път, по който могат да извлекат полза от пазара, когато са сами и на малко площи, стават уязвими за комерсиалния капитал, добави той. Пътят е към огромни аграрни сдружения, които да излизат със лични логистични платформи, разяснява още Иванов. Потребителите би трябвало да са добре осведомени и да купуват българско, с цел да се подкрепи нашият пазар, изясни Иванов.

„ От последните 7 години имаме стабилитет и относимост на цените плюс минус 5-10 %. Имаме доста постоянен и уравновесен пазар “, съобщи още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР