За да разнообрази ежедневието в момент на изолация, Димитър Бербатов

...
За да разнообрази ежедневието в момент на изолация, Димитър Бербатов
Коментари Харесай

От велик по-велик: Идеалните 11 на Бербатов

За да разнообрази всекидневието в миг на изолираност, Димитър Бербатов разкри пред своите почитатели в Instagram идеалния си тим. В състава попадат футболисти, с които той или е бил съотборник, или такива, против които се е изправял на терена. Те са подредени в скица 4-3-3 и на всеки състезател подхожда дрънкулка на животно, взети назаем от дъщерите му.

Вратар – Едван ван дер Сар (паток)

Когато той си разпереше ръцете, покриваше цялата врата. Преди мач против Юнайтед, когато още играех за Тотнъм, си мислех „ Възможно ли е въобще да му се вкара гол? Не съм толкоз сигурен “. И това постоянно ми се въртеше в главата, а това не е добре за един нападател. И когато към този момент отидох в Манчестър, всички бяхме толкоз спокойни, тъй като Ван дер Сар беше под рамката.

Десен бранител: Хавиер Санети (пантера)

Той беше необикновен. Когато с Юнайтед срещнахме Интер, той не спираше да търчи напред-назад по терена през целия ден. А беше и интелигентен, също така. Истински капитан, същински призрачен сън за противниците.

Централен бранител: Рио Фърдинанд (куче)

Невероятен защитник! Беше доста бърз, мощен и образован. Много рядко се опитваше да отнеме топката от противника, тъй като не му се постановяваше. Той имаше нужното в главата си: постоянно знаеше по какъв начин да пресече подаване и къде ще бъде нападателят. Беше огромно наслаждение да споделям една съблекалня с него. Даже двамата стояхме един до различен. Винаги се смееше, само че когато излезеше на терена, ставаше животно.

Централен бранител: Неманя Видич (носорог)

Моят сръбски брат. Той правеше всичко за тима. Беше доста образован и доста мощен физически – повярвайте ми. Не можеше да го поместиш. На подготовка риташе всички без значение кой си. След среща му липсваше зъб, имаше кръв по лицето си, устните му бяха подути, само че твърдеше, че му няма нищо. За мен той беше един от най-хубавите на своя пост.

Ляв бранител: Роберто Карлос (пантера)

Той беше същият като Санети. Също в никакъв случай не се спираше. Играехме с Леверкузен против Реал Мадрид и въобще не желаех да отивам в неговата зона, тъй като той беше извънреден. Много добре знаеше по какъв начин да се нарежда, по какъв начин да отнеме топката и да я подаде на собствен съотборник.

Централен халф: Серхио Бускетс (паяк, тъй като няма октопод)

Все едно той има 10 крайници. Той е на всички места, където се постанова – лишава топката в точното време и я подава напред към съотборниците си. И всичко това го прави извънредно просто – с едно-две докосвания и пас. Обожавам да го виждам по какъв начин играе.

Ляв халф: Шавинеста (Шави и Иниеста) (две кучета)

Имаме проблем тук, тъй като не мога да дефинира кой от двамата да бъде. Затова ги поставям и двамата. За мен те са Футболни богове – поради метода на игра, поради позиционирането си, за това по какъв начин намират съвършеното пространство сред линиите и по-късно вършат съвършеното подаване. Те действаха с три стъпки преди съперника. Мразех да играя против тях, тъй като нямаше по какъв начин да им вземеш топката, само че обичах да ги виждам. Независимо че не са високи, на терена те бяха колоси.

Десен халф: Зинедин Зидан (лъв)

Царя на джунглата, неповторимият Зидан! Няма какво да кажа за него. Думите не са задоволителни. Казах го и за другите, само че той евентуално беше най-хубавият от всички въобще. Когато се срещнахме на финала в ШЛ през 2002 година, той вкара един от най-красивите голове във край. По време на осъществяването се намирах тъкмо зад него и видях по какъв начин топката лети и той си нагласяше левия крайник. Тогава си споделих „ Ох, по дяволите, това е гол “ И беше гол. Това е и капитанът на моя отбор.

Дясно крило Лионел Меси (козел)

Кой различен?! Казаното за Зидан важи и за него. Всички в състава ми са велики, само че особено на Лео би трябвало да му свалим шапка. Рядко можете да видите състезател като него. Когато подобен като него се появи, би трябвало да спреш, да го аплодираш и да го наблюдаваш. И в случай че можеш да научиш нещо, добре. И всякога когато моите тимове се изправяха против него, губехме мача, а той вкарваше.

Ляво крило: Кристиано Роналдо (козел)

Бях фаворизиран да упражнявам и играя с него за една година в Юнайтед. Искам да кажа на младите футболисти, че в случай че желаете да станете като него, би трябвало да упражнявате крепко, да сте постоянно съсредоточени, да бъдете експерти, тъй като той не спираше да има вяра, че може да стане един от най-великите и към този момент е подобен. Винаги първи идваше на подготовка, оставаше след нея, прибираше се късно у дома и всичко друго, с цел да става все по-добър. И сега той продължава да е на най-високо равнище.

Централен нападател: Роналдо (тигър, тъй като нямаше повече козли)

Той беше изпреварил времето си. Сила, финес, техника, подавания, дрибъл, финтове, голове... Помня по какъв начин на един мач сред Леверкузен и Реал желаех да получа фланелката му, само че ме беше позор и по тази причина помолих моя съотборник Жуан да я вземе. Това беше единственият случай, в който си разменях фланелката. Като подрастващ се възхищавах на Марко ван Бастен и Алън Шиърър, само че когато го видях него, си споделих „ О, Боже, това е нещо друго “.

Треньор: Димитър Бербатов

Слагам себе си, тъй като за мен не остана място в тима.
Вижте тази обява в Instagram.
My all time XI football players Players i played with or against And having fun while doing it ‍

Публикация, споделена от Dimitar Berbatov (@berbo9) на Апр 4, 2020 в 3:09 PDT
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР