За да публикуваме обявя за краткосрочен наем на стая или

...
За да публикуваме обявя за краткосрочен наем на стая или
Коментари Харесай

Трябва да питаме вече съседите си, ако искаме да дадем имота си под наем

 За да публикуваме разглася за кратковременен наем на стая или жилище през онлайн платформите Airbnb и Booking, както и посредством шерване във Фейсбук, първо би трябвало да вземем единодушието на най-малко половината от съседите в постройката.

Това плануват предложенията на ръководещите, направени между двете четения на Закона за туризма. Окончателните текстове ще бъдат гласувани в пленарна зала първоначално на днешното съвещание.

Предложението срещна утвърждението на депутатите от икономическата комисия на Народното събрание. То планува единодушието на най-малко 50% от съседите, с цел да може нечий апартамент да бъде възложен за краткотрайно настаняване, в противоположен случай той не може изобщо да бъде регистриран за даването на услугата. Идеята за регистрация още веднъж бе на ГЕРБ и бе гласувана в края на предходната година през преходните и заключителните разпореждания в Закона за държавния бюджет за 2020 година, оповестява " Дарик ".

В края на предходната година депутатите имаха и друго предложение – имотите, отдавани чартърен да подлежат на онлайн платформи, да подлежат на категоризация. Идеята обаче срещна голям обществен отпор, в това число и от страната на туроператорите, което принуди ръководещите да се откажат от нея, като взеха решение само обектите да се записват в кметствата по местоположение на парцела. От началото на 2020 година пък за подобен вид активност се дължи патентен налог.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР