За да привлече патриотичните поляци, веригата от супермаркети Бедронка“ е

...
За да привлече патриотичните поляци, веригата от супермаркети Бедронка“ е
Коментари Харесай

Полски магазини продавали чужди стоки за местни

За да притегли патриотичните поляци, веригата от супермаркети „ Бедронка “ е продавала белгийски моркови и украински краставици като локално произвеждане, съобщи Ройтерс, базирайки се полската антимонополна работа.

Регулаторът уточни, че „ Бедронка “ слагала етикети на вносни зеленчуци, представяйки ги за полски във време когато доста поляци пазарували „ патриотично “.

Полският орган за защита на конкуренцията и потребителите направил констатациите, откакто бил сезиран за подвеждащите етикети от клиенти на веригата.

Правителството прикани поляците да купуват артикули локално произвеждане, с цел да поддържат стопанската система на страната в рецесията с ковид.

„ Потребителите от ден на ден са водени от стопански национализъм в избора си и са удовлетворени да допират локални артикули “, сподели Томаш Хростни – началник на регулатора. „ Невярната информация в „ Бедронка “ може да е изкривила решенията им за покупки “.

Регулаторът може да наложи санкция до 10% от годишния оборот на компанията, в случай че обвиняванията бъдат доказани.

„ Бедронка “, както и нейната компания майка – португалската „ Жеронимо Мартинс “, не дадоха незабавно коментар по тематиката, отбелязва Ройтерс.

Бизнесът на „ Жеронимо Мартинс “ в Полша към този момент е разследван от антимонополната организация за нечестни покупко-продажби с снабдители, както и за метода, по който демонстрира цените на продуктите на клиентите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР