За да прекрати руската агресияРакетни удари на Москва по ХарковРуските

...
За да прекрати руската агресияРакетни удари на Москва по ХарковРуските
Коментари Харесай

Украйна иска 10 пъти повече помощ от Запада

За да приключи съветската експанзия
Ракетни удари на Москва по Харков

Руските сили завзели още три региона в Бахмут

Въпреки че Украйна е признателна за задграничната военна помощ, страната се нуждае от най-малко 10 пъти по-голяма поддръжка от Запада. Това съобщи украинският заместник-министър на външните работи Андрий Мелник, съобщи ДПА.

Мелник, който е някогашен украински дипломат в Берлин, прикани съдружниците на Киев да изразходват 1% от своя Брутният вътрешен продукт за оръжия за Украйна.

“Благодарни сме за военната помощ. Но тя не е задоволителна. Украйна се нуждае от 10 пъти повече, с цел да приключи съветската експанзия ”, написа Мелник в туитър.

В подобен случай единствено Германия, която е най-голямата европейска стопанска система, ще би трябвало да отдели повече от 39 милиарда $, пресметна ДПА. Украинският посланик обаче уточни, че тези суми са малко спрямо харчовете по времето на Втората международна война.

Досега страните, които поддържат Киев, са дали помощ в размер на 55 милиарда $, сочат изчисленията на Мелник.

Украинският посланик направи този коментар в деня, в който Испания изпрати първите си шест танка “Леопард 2А4 ” за Украйна. Това е първата партида от по-стар модел танкове немско произвеждане, излезли от въоръжение в испанската войска преди повече от десетилетие, които Мадрид даде обещание на Киев. Предстои изпращането на още четири.

Танковете са били натоварени на транспортен транспортен съд на пристанището в северния испански град Сантандер дружно с 20 леки бронетранспортьора.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви през днешния ден, че силите на Москва са завзели още територии в Бахмут. Битката за източния украински град се трансформира в една от най-кървавите в продължаващата към този момент 14 месеца война. Бахмут е съвсем изцяло опустошен от артилерийски обстрели и градски борби.

Според известието на военното ведомство в Москва съветските сили са овладели още три региона в западната част на Бахмут, като военновъздушните сили укрепват офанзивите на север и на юг.

Най-малко пет съветски ракети удариха през нощта против неделя източния украински град Харков и покрайнините му. Няма данни за жертви и ранени, само че са нанесени вреди на цивилни, в това число и жилищни здания в Харков.

А от министерството на защитата на Беларус оповестиха, че беларуски военни елементи са се завърнали в страната от Русия, откакто са минали образование по какъв начин да употребяват тактическата ракетна система “Искандер ” за изстрелване на нуклеарни оръжия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР