За да прекараме незабелязано 21 тона хексоген до моста, служителите

...
За да прекараме незабелязано 21 тона хексоген до моста, служителите
Коментари Харесай

Украинското разузнаване разкри подробности за първата атака на Кримския мост

" За да прекараме неусетно 21 тона хексоген до моста, чиновниците на разузнаването опаковаха гърмежа с фолио. Камионът, който го транспорти, по документи караше рулони с такова опаковъчно фолио ". Това разяснява ръководителят на украинското разузнаване СБУ Васил Малюк, представен от NEXTA. Той разкрива детайлности от първата украинска офанзива на Кримския мост на 8 октомври 2022 година.

СБУ избира фолио с такава дебелина, че скенерите на пропускателните пунктове да не засекат гърмежа. Те са съумели да преодолеят и специфичните заглушители на моста, който стопират GPS-координатите.

" Минахме през седемте кръга на пъкъла, използвахме в тъмнината толкоз доста руснаци ", споделя Малюк.

Няколко дни след гърмежа, който нанесе съществени вреди на моста, съветската работа ФСБ заяви, че " Взривното устройство е било замаскирано на рула с полиетиленово фолио на 22 палета с общо тегло над 22 тона и е изпратено от пристанище Одеса за българския Русе при започване на август. В превозването на товара са взели участие жители на Украйна, Грузия и един жител на Армения ". Впоследствие така наречен българска връзка не беше потвърдена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР