За да представи своята круизна колекция , креативен директор на

...
За да представи своята круизна колекция , креативен директор на
Коментари Харесай

Круизната колекция на Dior ни пренася в Пулия

За да показа своята круизна сбирка, изобретателен шеф на Dior, се завърна към италианските си корени. Ревюто се организира при затворени порти в красивия град Лече в Пулия, родното място на нейния татко. За моделите тя се въодушевява от бродериите и материи, с които са работили баба й и чичо й, до момента в който тя е била дете. Точно по тази причина ще видите извънредно красиви декоративни детайли по облеклата.

От наемат най-вече хора от един от най-бедните региони в Италия за изработването на част от сбирката, с цел да могат да го подкрепят. Освен това Кюри желае да покаже майсторството, с което се създават нещата, и да сложи акцент върху локалните занаяти и традициите, които се следват в района.
               
на Юли 22, 2020 в 11:58 PDT

" Важно е локалните хора да осъзнаят цената на своите обичаи “, споделя изобретателният шеф на Dior. „ Едно от нещата, които научих през последните четири години в Dior, е, че в Париж извънредно доста се гордеят с традициите си и модата е част от културното им завещание. Това го няма в Италия. Може би тъй като те са основани най-вече от дамите в личните им домове и те не са ги възприемали като нещо изобретателно. Не им придават огромна стойност, по тази причина посредством сбирката ми се желае да дам друга позиция на локалните хора “, добавя още Мария Грация Кюри.

В самото шоу вземат участие локални танцьори и музиканти, които извършват обичайни песни и танци, с което способстват още повече за достоверността на шоуто, което мнозина можеха да гледат посредством livestream.
               
на Юли 22, 2020 в 12:52 PDT

За спектакъла, чиято сценография е била поверена на Маринела Сенаторе, е бил затворен основният площад в Лече, а за приказните светлини се погрижили още веднъж локални хора, които нормално украсяват локалните фестивали в. Скелетата тежали 60 тона, покрити с 30 000 цветни LED светлини, а структурите са били направени за 12 дни. „ Така както Dior умее да облича дамите, със същата пристрастеност ние украсяваме площади “, споделя един от майсторите.

Колекцията включва извънредно красиви рокли, изящни блузи от дантела, поли от тюл, костюми от деним, като корсетът играе централна роля, а шалът е аксесоар за коса. Тя носи чувство за оня комфорт, от който имаме потребност, което е реализирано даже и при формалните рокли. Сигурни сме, че ще се влюбите в новите модели на Dior.



 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР