За да предотврати опитите на Хамас да въвлече Египет във

...
За да предотврати опитите на Хамас да въвлече Египет във
Коментари Харесай

Египет се опасява от бежански вълни

За да предотврати опитите на Хамас да въвлече Египет във войната в Газа посредством опасността за всеобща миграция, Кайро обмисля палестинските бежанци да влизат в Синай и по-късно да бъдат разпръснати в други африкански страни.
" Това е опит на Хамас да въвлече Египет в спор с Израел, защото в последно време Египет неведнъж е давал да се разбере, че миграцията на жителите на Газа към териториите на Синайския полуостров се смята за нарушаване на египетската национална сигурност ", съобщи палестински източник пред пресслужбата на ТПС.
От групировката приканват палестинците да избягат в Рафах - палестински град на египетската граница, където се намира граничният пункт Рафах. Това е единственият граничен пункт в Газа, който не се управлява от Израел. Увеличаващият се брой на хората там ускорява натиска върху Кайро да им разреши да се подслонят в Синай.
Близкият до " Хизбула " ливански вестник " Ал-Акбар " заяви, че Египет обмисля процедура, която да разреши на палестинците да изоставен Ивицата и да продължат към други африкански страни в границите на проведен и документиран развой, без да остават на египетска земя.
Египетски публицисти и създатели в обществените медии остро нападнаха Хамас и приканиха президента Абдел Фатах ас Сиси да отбрани суверенитета на страната.
Италианският външен министър Антонио Таяни дружно с сътрудниците си от Франция и Германия - Катрин Колона и Аналена Бербок - обявиха в общо писмо поддръжката си за предлагането на първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел за налагане на наказания на Хамас. Това е " акт на взаимност с Израел и за битка с терористичните интервенции на групировката ".
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху прикани бойците от Хамас да се предадат. До момента убитите палестинци са над 18 000, множеството от тях - дами и деца. От групировката обявиха, че няма да освобождават повече заложници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР