За да поздравят за Деня на родилната помощ (Бабинден), 21

...
За да поздравят за Деня на родилната помощ (Бабинден), 21
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч раздаде подаръци на родилки за Бабинден

За да поздравят за Деня на родилната помощ (Бабинден), 21 януари, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов посетиха АГ- отделението и неонатологичното поделение към МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов ".

Бабинден е празник, обвързван с родилните традиции и е отдаден на „ бабите “ – дамите, които оказват помощ при раждане, както и на младите булки и невести, които са раждали. Гостите бяха посрещнати от изпълнителния шеф на заведението доктор Румяна Нановска, от доктор Петя Станчева и останалите доктори, медицински сестри, родители.



Кметът Корнелия Маринова се обърна към присъстващите с думите: „ От вас тук потегля всичко – животът, бъдещето на Ловеч. На присъстващите родители желая да кажа, че този миг ще го запомните вечно, тъй като раждането на децата са най-важното нещо. Към управлението на болничното заведение насочвам покана - ние сме отворени за всевъзможни срещи и начинания, за нас е значимо вашето мнение, вашия почтен труд и общото ни предпочитание е болничното заведение да стане едно влиятелно лечебно заведение. Бъдете здрави и все по този начин дружелюбни и отдадени на своето предопределение! “



Д-р Румяна Нановска благодари от името на всички присъстващи. След това кметът връчи дарове и цветя на родителите на децата, родени в края на м.г. и при започване на тази. Както сме писали, бебета се назовават Фабио и Слави.

Отбелязваме Бабинден по остарял жанр

От началото на годината в АГ-отделението на доктор Стефан Чичев са се родили седем бебета, шест сега са тук. Кметът и зам.-кметът минаха по болничните стаи и разговаряха с щастливите майки и родственици.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР