За да покаже как един грешен избор може да промени

...
За да покаже как един грешен избор може да промени
Коментари Харесай

Писма до миналото: как грешният избор проваля цял живот

За да покаже по какъв начин един неверен избор може да промени целия живот, фотографът Трент Белл (Trent Bell) помолил пандизчии от щата Мейн, наказани на дълготрайни присъди, да напишат писма до себе си в предишното:

Скъпи Боб, алкохолът ще те съсипе

Скъпи Боб, в течение на няколко месеца след дипломирането си през 1964 година ти имаше три оферти за работа, които ти пропусна. Всяко от тях можеше да стане твоя кариера, изключително работата в Кралската канадска полиция, това е еквивалентът на американското ФБР.

За да схванеш какъв брой щастливо детство си имал като само дете в семейство на фермери със 150 акра, трябваше да полежиш в пандиза и да помислиш за предишното. Не беше толкоз интелигентен, с цел да оцениш всичко хубаво в живота си, до момента в който не стана прекомерно късно. Ти живееше в бъдещето, а не в сегашното. След което се свърза с неприятната компания на братовчед си, който беше със 7 години по-голям.

Той те взимаше с другари да ловите сьомга през нощта. Там постоянно имаше спиртни питиета и ти не искаше да се разграничаваш – по този начин стартира твоето пиене. Ти гледаше на братовчед си като на по-голям брат, което беше неточност. Рядко прекарваше време с някого, който не пиеше.

Минаха 10 години и животът ти излезе отвън надзор. Пиенето, опиатите и гуляите трансфораха работата и фамилния ти живот в пъкъл.

Разруших два брака и ето го резултата: аз съм тук, излежавам 55 години, откакто 17 към този момент съм излежал. Сега знам – избирайки другари и семейство, бъди деликатен. Съвпадат ли задачите ви в живота? Ние разрешаваме на алкохола и опиатите да разрушат фантазиите ни и нашето бъдеще.

Помни, че фамилията те обича

Писмо до по-младото ми аз. Привет. Аз съм бъдещето ти, по-възрастно аз. Искам да доближи до теб и да ти оказа помощ да се спасиш от превръщането ти в мен – деец на затворническата система, който прекарал в нея повече от 20 години.

Ако ми обърнеш внимание и послушаш моя съвет, е допустимо да избегнеш такова бъдеще и можеш да заживееш специфичен живот. Първо на първо приеми този факт, че си специфичен. Така си се родил. Бъди себе си и ще можеш да привлечеш към себе си хубави хора.

Когато се опитваш да се правиш на други, да се слагаш в някакви рамки, губиш себе си. Винаги помни, че първо си задължен да бъдеш себе си. Знай още, че фамилията ти те обича и постоянно ще те обича. Никога не я анализирай и не я сравнявай с любовта в другите фамилии. Те вършат каквото могат със сревдствата, с които разполагат.

Обичай в отговор без упования и без условия и тогава връзките ви ще останат здрави. И най-после, няма значение през кой сложен опит на предишното би трябвало да минеш – това не те дефинира. Ти има независимост на избор. Винаги. Усмихвай се бързо, не се гневи и се отнасяй с почитание към хората, те го заслужават. По този метод може да не станеш мен. Робърт Пъйзант.

Ами в случай че не бях живял по този начин?

Скъпи Уес, пиша ти и се апелирам моите чистосърдечни думи да те вдъхновят и да те предпазят от неправилния избор, който може да промени живота ти вечно. Да прекарваш живота си в пандиза не е радостно. Губиш свободата си, а хората с времето те не помнят. Скоро оставаш самичък в целия свят.

20 години по-късно аз съм в пандиза, плащайки за неточности, които ти си направил. Не ставай подобен като мен: ти можеш да станеш по-добър от мен и да избегнеш пандиза.

Можеш да преуспееш в живота, в случай че слушаш препоръките на родителите си. Аз бягах и се бунтувах против всичко, което ми споделяха да върша. Трябва по-силно да вярваш в любовта на околните си, тъй като когато мисли, че можем да създадем всичко по своему, тогава и бъркаме.

Ти не искаш да растеш, обкръжен от стените на пандиза, разбивайки живота си като мен. В твоя живот има избор. И в случай че ти намериш хора, които същински те обичат и се грижат за тебе, ти давам обещание, че няма да станеш несретник като мен.

Аз направих доста неточности и от самото начало си задавам въпроса: „ Ами в случай че? “ 1. Ако не бях напуснал учебно заведение? 2. Ако си бях избрал по-добре приятелите? 3. А в случай че бях споделил „ не “ на опиатите и алкохола? 4. Ако бях завързан към родителите си?

Или по какъв начин можех да изживея живота си по-добре и да избегна пандиза. Имаш шанса да бъдеш младеж пред който е животът. Попитай го: какво искаш от живота? Какво те прави благополучен? Каквото и да е, подсигурявам, че ще е по-добре, в сравнение с да бъдеш окошарен в пандиза, в уединен и мрачен свят, надалеч от семейство и обичани.

Вярвам в теб, толкоз доста хора имат вяра в теб, че ти просто си задължен да повярваш в себе си. Можеш всичко, когато имаш сърце. Не повтаряй моите неточности. Уверявам те: това не е животът, който искаш да живееш. Съветът ми към теб: не напускай учебно заведение и следвай фантазиите си, а всичко останало ще пристигна. Уесли Найт, 10 юли, 2013 година.

Искам да ти кажа да се промениш

Джак Бабер. Пиша да ти оповестя, че видях бъдещето и знам какво те чака. Искам да те предупредя, че в случай че не се промениш, ще ти бъде тежко. Обичаш бързите пари, камионите, моторите, дамите и опиатите. И въпреки просто да работиш, в края на краищата ще схванеш, че вършиш закононарушения: продаваш опиати и не вървиш на работа, тъй като работата към този момент не ти е нужна.

Когато започнеш да употребяваш скъпите опиати, твоите по този начин наречени „ другари “ ще стартират да те търсят повече. Не се опитвай да ги впечатлиш. В последна сметка ще седиш самичък в студената килия, а те ще са надалеч.

А ти ще се оглеждаш и ще мислиш по какъв начин към този момент можеш да промениш живота на децата си, родители и даже личния си живот в пандиза. Намери си работа, Джак, зарежи опиатите и избягвай лудостта, тъй като си заслужен да осъществиш фантазиите си, а освен да ги виждаш на сън.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР