За да подобрите функционирането на органите на стомашно-чревния тракт, да

...
За да подобрите функционирането на органите на стомашно-чревния тракт, да
Коментари Харесай

5 храни за здрав стомах и безпроблемно храносмилане!

За да подобрите действието на органите на стомашно-чревния тракт, да се отървете от дисбиозата, коремното разтройство и да ускорете метаболизма, лекарите поучават да добавите следните 5 продукта към вашата диета.

Репички

Този зарзават съдържа етерични масла, които подтикват метаболитните процеси в организма, усъвършенстват апетита, имат холеретичен резултат. Репичките са изключително потребни при нараснали равнища на кръвната глюкоза.

Куркума

Куркумата има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, тъй че лекарите поучават да добавите този фалшификация към менюто за попречване на гастрит и стомашни язви, както и киселини и чернодробни болести.

Цвекло

Цвеклото съдържа доста фибри, витамини от група В, С и РР, както и минерали като желязо, магнезий, йод, калий, цинк, фосфор. Този зарзават усъвършенства действието на черния дроб, жлъчния мехур и червата, има диуретично и слабително деяние.

Чесън

Фитонцидът, който се съдържа в чесъна, унищожава патогените, отстранява ферментационните процеси в червата и оказва помощ да се отървете от дисбиозата.

Моркови

Морковите са богати на фибри, които почистват тялото от отрови, възстановяват обмяната на веществата. Пресният сок от моркови е потребен за хора, които имат чернодробни, панкреасни, стомашни и бъбречни болести, написа Zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР