За да отпаднат напълно таксите за детски градини и ясли

...
За да отпаднат напълно таксите за детски градини и ясли
Коментари Харесай

Мая Манолова: Държавата да задели 66 млн. лв., за да отпаднат напълно таксите за детски градини и ясли

" За да отпаднат изцяло таксите за детски градини и ясли на всички деца у нас, е нужно в бюджета за 2020 година да бъде заложена сумата от 66 млн. лв. ", разгласи в своя позиция Мая Манолова във връзка предлагането на ръководещата коалиция таксите за детски градини и ясли на обществено слабите фамилии да се поемат от страната.

Според Манолова регистрираният остатък за 9-месечието е към 2 милиарда лв. по данни на държавното управление, т.е. обезпечаването на 66 млн. лв. за децата е изцяло допустимо.

Манолова акцентира, че освен обществено слабите деца, само че всички български деца в тази възраст следва да бъдат освободени от такси.

" Всяко дете има право на обучение, само че не всеки родител може да си го разреши ", показва тя и припомня, че огромна част от родителите не могат да заплащат такси заради ниски приходи. По думите ѝ, деца, не посещавали детски заведения, по-късно по-лесно отпадат от учебно заведение, а вложенията в ранно детско развиване имат най-висока възвръщаемост.

" Осигуряването на таксите от бюджета би било и тласък за възстановяване на раждаемостта на фона на демографската рецесия ", аргументира се Манолова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР