За да отговори успешно на глобалните кризи, заплахи и предизвикателства,

...
За да отговори успешно на глобалните кризи, заплахи и предизвикателства,
Коментари Харесай

Захариева защитава ЕС като най-големият донор на ООН

" За да отговори сполучливо на световните рецесии, закани и провокации, интернационалната общественост би трябвало да разполага с ефикасна многостранна система, учредена на универсалните полезности. Ако интернационалните организации не преоткрият своята роля в този развой, други ще запълнят вакуума ", изясни в срещата на външните министри от Г-20 вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя управлява делегацията на Европейски Съюз в Буенос Айрес.

" Освен политическата поддръжка, която предоставяме на Организация на обединените нации, Европейски Съюз и неговите страни-членки са най-големият финансов донор в системата на Организация на обединените нации - ние внасяме 30,38% от бюджета на организацията и 33,17% от средствата за омиротворителни задачи. Държавите-членки на Европейски Съюз дават и близо половината от средствата за другите стратегии и фондове на Организация на обединените нации ", разяснява Захариева.

Тя приканва организацията на най-мощните стопански системи в света да отстоява търговски връзки, основани на прецизните правила и практики в границите на Световната комерсиална организация - СТО и да удостовери решителността, с която се опълчва на протекционизма и нелоялните търговски практики.

Приоритет на Европейски Съюз е запазването на системата за решение на разногласия в границите на СТО , възстановяване на киберсигурността във финансовия бранш и поощряване на хибридното финансиране на инфраструктурни планове. Само по Европейския проект за стратегически вложения - ЕПСИ към този момент са обезпечени 284 милиарда евро от 2015 година от разнообразни обществени и частни източници .

" Подкрепяме ЕПСИ с неговите три аспекта - финансиране, приготовление на планове и структурни промени. Това ще подкрепи за понижаване на пропастта в положението на инфраструктурата в другите страни ", добавя Захариева. Според нея Г-20 би трябвало да интегрира в политиките си задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации . Захариева изяснява и какъв брой е значимо да се обърне внимание на измененията в пазара на труда, като се обезпечат политика за гарантиране на качествени работни места.

 Върнаха в България 6-годишното българче, чиито родители бяха убити в Кейптаун
Върнаха в България 6-годишното българче, чиито родители бяха убити в Кейптаун

Съдът в Кейптаун е разрешил връщането на детето у нас

По време на полемиката външните министри разискват и промяната в Организация на обединените нации , инициирана от генералния секретар Антонио Гутериш, фокусирана върху поддържането на мира, поддръжка за устойчивото развиване и преструктуриране на вътрешната организация . Европейски Съюз поддържа концепциите на генералния секретар изключително предложенията за децентрализиране на вземането на решения.

Групата на двайсетте - Г-20, е учредена през 1999 година като формат за среща на финансовите министри и шефовете на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите стопански системи в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония и Европейския съюз.

Членовете на Групата дружно съставляват 85% от международния брутен народен артикул , генерират 75% от интернационалната търговия и съставляват две трети от международното население.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР