За да отговори на нуждите на обществото в условията на

...
За да отговори на нуждите на обществото в условията на
Коментари Харесай

Чат за психологическа помощ откри БЧК

За да отговори на потребностите на обществото в изискванията на изключителното състояние в страната и нарасналото равнище на стрес по отношение на пандемията от COVID-19 от Българския червен кръст започват нова услуга – народен онлайн чат, оповестяват от организацията.

Близо 30 експерти по психосоциална поддръжка на БЧК, всеки ден от 10:00 ч. до 12:00 ч., от 15:00 ч. до 17:00 ч. и от 20:00 ч. до 22:00 ч. ще дават безвъзмездна и конфиденциална поддръжка на хората, които са у дома и изпитват усложнения при оправянето с актуалната конюнктура на уеб страницата на организацията - www.redcross.bg. Хората ще имат опция да споделят своите терзания и безпокойствие в чата. Всеки, който има потребност от поддръжка, може да написа в него във всеки един миг, а екипът ще дава отговор в границите на посочените часове.

 

Освен оказваната при потребност психична и психосоциална поддръжка, експертите от БЧК ще дават и информация за дейностите на организацията, ориентирани към нуждаещите се жители по време на изключителното състояние, както и за ограниченията на държавното управление по отношение на ограничението на разпространяването на ковид.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР