За да отбележи тазгодишния Световен ден на паролата, Google обяви,

...
За да отбележи тазгодишния Световен ден на паролата, Google обяви,
Коментари Харесай

Google скоро ще направи двуфакторното удостоверяване задължително

За да означи тазгодишния Световен ден на паролата, Гугъл разгласи, че скоро ще стартира автоматизирано да изисква двуфакторно засвидетелствуване (2FA) за потребителски сметки.

Според нова функционалност в блога на софтуерния колос, паролите са най-голямата опасност за нашата онлайн сигурност, защото са лесни за кражба, постоянно сложни за припомняне, а ръководството им може да бъде досадно и затрудняващо. Въпреки че доста консуматори се пробват да измислят дълги и комплицирани пароли, това също може да изложи на риск тяхната сигурност, защото е по-вероятно да употребяват наново една и съща ключова дума в голям брой онлайн сметки. Ако един акаунт е злепоставен, всичките му сметки са уязвими.

Ето за какво доста консуматори започнаха да разчитат на генератори на пароли, с цел да основават мощни и комплицирани такива, както и на мениджъри на пароли, с цел да ги съхраняват несъмнено онлайн. Повечето модерни браузъри, в това число Гугъл Chrome, имат вградени мениджъри на пароли, само че в случай че търсите спомагателна сигурност, постоянно можете да се регистрирате за услуга като LastPass.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР