За да отбележи 40 години от първата победа на турбо двигател

...
За да отбележи 40 години от първата победа
на турбо двигател
Коментари Харесай

Renault отбелязва 40 години от първата си турбо победа във Формула 1

За да означи 40 години от първата победа на турбо мотор във Формула 1, Renault ни дава опция да преоткрием някои от най-вълнуващите си серийни и състезателни коли оборудвани с такива задвижващи елементи.

В галерията можете да разгледате някои от най-емблематичните серийни и състезателни коли на френската марка, които са доминирали, а и не престават да господстват на пътя и пистата и в момента.

Най-новото върхово показване за турбо автомобил на Renault беше записано само преди няколко седмици, когато от френската марка анонсираха, че MEGANE R.S. TROPHY-R е сложил на легендарната писта Нюрбургринг-Нордшлайфе.

Специалната лимитирана серия Renault MEGANE R.S. TROPHY-R, която ще бъде пусната в продажба преди края на тази година, идва с познатият от Megane R.S. Trophy мотор с 300 конски сили, само че тежи с до 130 килограма по-малко. Други съществени промени, инженерите на Renault са нанесли по аеродинамиката на автомобила, както и по окачването му, като за това са разчитали на съдействието си с водачи в своите области като Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Öhlins и Sabelt.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР