За да останат две държави от състезание, в което участваха

...
За да останат две държави от състезание, в което участваха
Коментари Харесай

Караниколов: България не е отпаднала от състезанието за завода на Volkswagen

" За да останат две страни от съревнование, в което участваха общо 20 страни, това е самопризнание. България остава в надпреварата за завода на Фолксваген ", заяви пред БТВ министърът на стопанската система Емил Караниколов.
По думите му нашите прилежащи страни се явяват голяма конкуренция за привличането на вложения. На въпрос за какво Турция предлага по-добри предложения за привличане на завода - да вземем за пример, покупка на коли от завода за държавната администрация, Караниколов заяви, че България също е предложила примамлива оферта на компанията и сега към момента се чака нейното решение.
„ През последните години автомобилният клъстер изиска среща с страната и на нея ни убеди, че България е подготвена да създава цели коли. Последните няколко месеца се приказва за сериозен интерес от един от най-големите стратегически вложители. България има потенциала да създава коли ", безапелационен бе икономическият министър.

Амбициите са да се разкрият нови към 120 000 работни места, да има към 500 компании и по-големи обороти. По отношение на новите изтребители F-16 ще получим това, което плащаме и което желаеме. Ще има обаче и надграждане с спомагателните 8 самолета, сподели министър Караниколов.

Той посочи, че приоритет на държавното управление е модернизирането на всички сили. " Това, което са поискали военните специалисти, това ще получим. Авиацията желае да е съвременна, развита и да дава отговор на потребностите. Сигурен съм, че това е планувано от тях ", сподели Караниколов. „ Министерството на стопанската система не схваща от самолети, само че имаме цялостното доверие на нашите военни специалисти, които са декларирали параметрите ", добави той.

„ Работихме по това България да придобие подготовка и качества да прави поправки на избрани детайли от тези самолети. При следващи поправки ще имаме потенциала те да се правят от българската промишленост, т.е. държавни и частни компании, които занапред ще се избират. Ще имаме опцията да развиваме водачи и инженерен състав ", изясни министърът на стопанската система.

Това точно е индустриалното съдействие - български компании да правят ремонтите. По този метод оборотите ще остават в България. „ Ако през годините успеем да развием този бранш като конкурентен по повод цени и качество, ще може да участваме в процедури ", сподели още министър Караниколов. Той съобщи, че няма спор с Красимир Каракачанов във връзка с ремонта на самолетите Су-25. Министърът на стопанската система призна, че България остава страната с най-ниски заплати в Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР