За да осигури договора за новия завод Volkswagen, България е

...
За да осигури договора за новия завод Volkswagen, България е
Коментари Харесай

Германската преса: България отмъква завода на Volkswagen със смел ход

За да обезпечи контракта за новия цех Volkswagen, България е подготвена да удвои дотациите, които предлага, написа в извънреден материал във вторник вечер немският ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Намерихме метод да предложим на Volkswagen Group вместо 135 млн. евро, 250 до 260 милиона евро ", съобщи някогашният държавен глава Росен Плевнелиев пред F.A.Z. В момента Плевнелиев е ръководител на Автомобилен клъстер България и лобира интензивно в интерес на страната си.

България предлага на VW огромна индустриална зона отвън столицата София, покрай летището.

Бившата фабрика на стоманодобивна компания принадлежи на българската Първа капиталова банка и австрийската компания за недвижими парцели Soravia.

Българският министър председател Бойко Борисов даде обещание на Volkswagen да покаже, че ще бъде "най-лоялният сътрудник на най-големия авто колос в света ". Премиерът се базира на положителните условия за немските вложители и доста ниските налози.

Германският автомобилопроизводител към този момент сътвори свое турско поделение в западния град Маниса при започване на октомври, с което сложи основите за начало на индустриалната си активност в Турция.

Въпреки това спорните решения на президента Реджеп Ердоган и негодуванието против тях в Брюксел разколебават компанията.

"Решението за построяването на нов цех беше отсрочено от Управителния съвет “, показват от VW.

"Следим от близко обстановката и сме обезпокоени за актуалното развиване “, допълват още те.

Заради военната си атака в Сирия Турция попадна под мощна интернационална рецензия.

В понеделник немското държавно управление прикани за неотложно прекъсване на военната интервенция, с която управляващите в Анкара желаят да основат зона за сигурност за бежанци и да изкарат бойците на кюрдската милиция YPG отвън границата.

Като съответна причина за нашествието се показва оповестеното евакуиране на американските войски в региона от страна на американския президент Доналд Тръмп, написа Инвестор бг.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР