За да определите дали меда е истински, изобщо не е

...
За да определите дали меда е истински, изобщо не е
Коментари Харесай

Как да разпознаем истинския мед от фалшивия

За да определите дали меда е същински, въобще не е належащо да го носите в лаборатория за разбор. Можете също по този начин да оцените качеството му вкъщи, като употребявате тези указания.

Домашна лаборатория
 10 храни, които може да ядете постоянно, без значение по кое време сте ги купили 10 храни, които може да ядете постоянно, без значение по кое време сте ги купили
Повечето хранителни артикули имат на опаковката си щемпел „ най-хубава “ до избрана дата, само че това не значи наложително,...

В допълнение към оценката на органолептичните свойства на закупения мед, можете да проведете дребен опит вкъщи, с цел да идентифицирате примесите в меда.

Какво недобросъвестните продавачи не прибавят към меда: меласа, креда, и нишесте. Но измамниците могат да се уловят.

Напълнете транспарантен съд с малко вода и разтворете меда в него. Ако към него се прибавят някакви примеси (дървени стърготини, брашно, креда), те или ще изплуват на повърхността, или ще се утаят на дъното.

Ако в разтвора от вода и мед се капне малко йод и цветът му се промени в синьо, това е сигурен знак, че е добавено нишесте.

За да ревизирате дали в меда се прибавя креда, би трябвало да капнете малко оцет в разтвора за мед-вода. Ако съска, към меда е добавяна креда.
 9 неща се случват в тялото ни, когато ядем мед всеки ден 9 неща се случват в тялото ни, когато ядем мед всеки ден
Универсалните свойства на меда са познати по целия свят. Медът има антибактериално деяние и може да се приложи като мазило за ранички и...

Възможно е също по този начин да се открие захар или сироп от захар в меда. За да извършите това, би трябвало да приготвите 10% разтвор от мед, да го разделите на две елементи. Към единия прибавете малко медицински алкохол, а към другия сребърен нитрат. Ако разтворът промени цвета си на бял с прибавянето на алкохол, в меда има смес на захарен сироп. Ако при прибавяне на сребърен нитрат се получи бяла наслойка, значи е прибавен захарен сироп.

Тестът за абсорбиране ще помогне да се разпознават примесите. Нанесете капка мед върху попиващата хартия и оставете за 3-5 минути. Ако хартията е мокра на гърба, в меда има примеси. Ако не, медът е с високо качество.

Истинският мед се захаросва изпод, а не от горната страна.

Капка същински мед, нанесена върху китката, не се популяризира.

Ако медътсе обърне, тогава се появяват две въздушни мехурчета - първо първият огромен, а по-късно вторият - дребен. Ако изплуват още няколко дребни мехурчета, медът не е същински.
 Торта Медовик по остаряла съветска рецепта с 3 съставки Торта " Медовик " по остаряла съветска рецепта с 3 съставки
Необходими артикули: 1 пакет медени блатове " Медовик " краве масло - 300 г кондензирано мляко - 1 бр. (варено) орехи - 100 г Начин...

Тънка струйка (проверете за „ тънка нишка “) от същински мед не се къса, даже доста тънка.

Ако излеете малко мед в паница, изсипете пласт студена вода от горната страна и по-късно го разклатете, тогава същинският мед би трябвало да образува конструкция от пчелна пита.

И в случай че вашият мед към този момент е захаросан, можете деликатно да го разтворите на водна баня. И в случай че откриете късчета восък в разтворения мед, значи медът е натурален!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР