За да опазят континента от Covid-19, учените, които се отправят

...
За да опазят континента от Covid-19, учените, които се отправят
Коментари Харесай

Учените се завръщат на единствения континент без Covid-19

За да опазят континента от Covid-19, учените, които се насочат към Антарктида, първо ще бъдат сложени под карантина в Нова Зеландия , съобщи ДПА, базирайки се на държавното управление на страната.

Първият екип, който взе участие в " свития " интернационален антарктически сезон, ще дойде в Нова Зеландия от Съединени американски щати в петък, се показва в изказване на министъра на външните работи Уинстън Питърс.

При идването си учените и личният състав ще преминат през 14-дневна карантина за своя сметка и ще бъдат тествани два пъти за Covid-19, преди да се насочат към ледения континент на 24 август.

" Антарктида е единственият континент без Covid-19 ", сподели Питърс. Подкрепата на Нова Зеландия за антарктическите станции е от решаващо значение за сигурността и благосъстоянието на хората, в това число новозеландците, и за продължаването на значимата дълготрайна научна активност ", отбелязва Питърс.

В типичния антарктически сезон, който продължава от август до март, нормално вземат участие повече от 3000 учени и личен състав. Заради коронавирусната пандемията се чака броят им през сегашния сезон да бъде към 800.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР