За да ограничи кошмарния трафик в София, Столичната община смята

...
За да ограничи кошмарния трафик в София, Столичната община смята
Коментари Харесай

Нова червена зона за паркиране в София

За да ограничи кошмарния трафик в София, Столичната община счита да заложи най-много на фрапантен растеж на цената на паркирането в центъра на града. Кметството смята ограничението на колите в центъра за главен кратковременен приоритет в обезпечаването на устойчива градска подвижност и има намерение да вкара нова алена зона за паркиране със мощно рестриктивни правила и високи цени.
Това е записано в проекта за обезпечаване на устойчива градска подвижност до 2035 година, който се чака да бъде гласуван през днешния ден от Столичния общински съвет, написа " Сега ".

Планът съдържа и други обещавани от години ограничения - като построяването на буферни паркинги и нови велоалеи, които по този начин и не се извършват за разлика от решенията за повдигане на цените на платеното паркиране.

Една от концепциите е да се вкара алена зона за паркиране в карето сред бул. " Васил Левски ", " Александър Дондуков " до бул. " Витоша ", през " Алабин " и " Граф Игнатиев " назад до бул. " Васил Левски ". Паркирането там ще е лимитирано до 1 час и ще е по-скъпо от това в синята зона. Не се оповестява каква цена следва да коства един час заплатен престой, нито по кое време тъкмо ще се вкарат новите ограничавания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР