За да ограничат източниците на нерегламентирано гориво и замърсяването на

...
За да ограничат източниците на нерегламентирано гориво и замърсяването на
Коментари Харесай

Столична общината глобява ровещи из контейнерите заради мръсния въздух

За да лимитират източниците на нерегламентирано гориво и замърсяването на въздуха от Столична община ревизират автосервизи - събрали са над 4 400 остарели гуми, патрулират из кварталите и глобяват ровещите из контейнерите. Но споделят - не може да има контрольор на всяка кофа.

София

Стари дограми, гуми, облекла - това оферират контейнерите - това влиза в печките. Днес Асен е късметлия - кофите са цялостни.
Асен: Събираме дърва, че нямаме. И облекла за децата.
Асен е извършител съгласно общинска разпоредба. Затова проверяващите му желаят персоналната карта и му сформират акт - за 300 лв.. Дават му опция да напише несъгласие. Не може да написа. И акта надали ще заплати.

От общо над 70 формирани акта за цяла София за ровещи в контейнери - половината - към 30 извършители са били хванати точно тук в Красна поляна.

Общинските инспектори са на терен всеки ден. Последният случай е от през вчерашния ден.
Владимир Петров - шеф на Районния инспекторат " Красна поляна ": Колегите след обход на региона виждат гъст пушек, който идва от юбилейна гора. Установяват 4 лица, които изгарят навън кабели. Може би ги предават по пунктовете за вторични първични материали.
И още една мярка:
Йоанна Христова - заместник-кмет на Столична община: По-често да минават сметосъбиращите компании, с цел да може тези боклуци да не се озовават след това в двора на някой, който след това да ги изгаря.
Виетнамските общежития - комин до всеки прозорец, чернилка по стените. Жителите на общинския комплекс не одобряват обвиняванията против тях.
Георги Методиев: Има доста комини, обаче те са на въглища и на твърдо гориво - на дърва. Не е правилно това за гуми.
Вярно е обаче - общежитията са рискови за живеене. Събарянето на първите 3 от 12-е блока стартира предходната година.
Иван Чакъров, кмет на регион " Красна поляна ": Ние сме дали обещание 12-и блок да бъде съборен. До 2020 година обещаваме да бъде изрично позволен казусът.
За да стане това - първо би трябвало да се обезпечи нов дом за хората от общежитията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР