За да облекчи гражданите при плащането на разходите им за

...
За да облекчи гражданите при плащането на разходите им за
Коментари Харесай

Словения намалява ДДС върху енергоносителите за потреблението през зимата

За да облекчи жителите при заплащането на разноските им за отопление през идната зима, словенското държавно управление реши да понижи налог добавена стойност (ДДС) за доставката на електричество, природен газ, дърва за огрев и парно отопление на семействата от 22 на 9,5 % от 1 септември до 31 май, оповестяват словенските медии.

През идващия отоплителен сезон Словения ще понижи Данък добавена стойност върху енергоносителите от 22 на 9,5 % за всички консуматори.

Очаква се резултатът от намаляването на Данък добавена стойност на домакинство през отоплителния сезон да бъде от няколкостотин евро до над 1000 евро.

В същото време резултат от по-ниските налози ще бъдат по-ниските доходи в държавния бюджет.
Прогнозите са, че към 130 милиона евро по-малко ще влязат в държавната хазна, от които към 40 милиона евро тази година и 90 милиона евро следващата година, написа Словенски кореспондент.

Както беше посочено, заради европейска инструкция не може да се вкара по-нисък Данък добавена стойност за мазута, а държавното управление има лимитирани благоприятни условия даже за дървесната биомаса, чиито цени не може да контролира.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР