За да не платят такса за синя зона, някои шофьори

...
За да не платят такса за синя зона, някои шофьори
Коментари Харесай

Тодор Иванов: Шофьори предпочитат да платят глоба от 50 лв., вместо такса от 2 лева

За да не платят такса за синя зона, някои водачи паркират върху тротоари, неразчертани места или жълта маркировка. Предпочитат да спестят 2 лв. такса за паркиране, само че да платят 50 лв. санкция, което е нонсенс, разяснява в изявление за Дарик Варна зам-кметът по сигурността Тодор Иванов. На ден се глобяват сред 10 и 30 недобросъвестни водачи, уточни той.

Иванов призна, че живущите в центъра на града имат проблеми с паркирането на колите си след края на работното време на синята зона и в почивните дни.

Мерките на общинската администрация през последните години за ограничение на колите в Морската градина дават резултат, счита Тодор Иванов. Като образец той уточни, че през 2015 година глобените водачи са били над 12 000, а от началото на тази година са единствено 87.

Генералният проект за организация на придвижването във Варна ще бъде обновен, откакто Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) одобри предлагането на общинската Комисия по сигурност. На два от входовете на Морската градина ще бъдат сложени знаци, които не разрешават достъпа на МПС в парка.

По-сложен е въпросът обаче с частните паркинги на територията на Морската градина. Собствениците им могат да апелират всяка възбрана за използването им, издадена от общината.

„ Въпросът не е елементарен за разрешаване, тъй като би трябвало да се съобразим с публичния интерес и този на жителите, които работят и живеят там. Стремим се към оптимално ограничение на колите, като изключения ще има за профилирани коли, на почистващи компании и на обслужващите Зоологическата градина, Логопедичната градина и други публични институции ”.

При събарянето на рискови постройки в циганското гето „ Максуда ” поради построяването на ново кръгово кръстовище за връзка сред улица „ Девня ” и бул. „ Васил Левски ” служителите на реда и общинските чиновници се чудят по какъв начин да предпазят децата от багерите, призна Тодор Иванов.

„ Трудно озаптяваме дребните ромчета, които влизат сред багерите, с цел да събират стоманени боклуци. Това става в наличието на родителите им, които са дезинтересирани ”.

В тази част на бул. „ Левски ” няма пасарелки и такива не са планувани по план. Поради тази причина постоянно се пресича на нерегламентирани места, което основава сериозна заплаха и за пешеходците, и за водачите, сподели още Тодор Иванов. Все още няма дефинитивно решение за оптималната скорост по новата права.

Напоследък се вижда внезапно увеличение на броя на глутниците от бездомни кучета във Варна. Според Тодор Иванов животните са от други общини, тъй като са некастрирани.

„ Не можем да оставим жителите без отбрана и реагираме на всички сигнали за нападателни кучета ”.

Общинският подслон в село Каменар ще продължи да действа, откакто бъдат изпълнени издадените наставления за открити нередности след инспекция на Областната дирекция по сигурност по храните, добави още зам.-кметът. В момента кучетата са изведени оттова и са преместени в Девня, като за тях се грижи фондацията „ Лъки Хънт ”. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР