За да не губите излишно време сутрин в почистването на

...
За да не губите излишно време сутрин в почистването на
Коментари Харесай

Трикове, които предпазат стъклото на колата от замръзване

За да не губите ненужно време заран в почистването на леда от стъклото на колата, на помощ идват някои изпитани трикове. Добре е всеки водач да е осведомен с тях.
Охлаждане на колата
След като паркирате колата вечерта, наложително я проветрете добре. Оставете мотора да работи 10 минути, само че изключете отоплението, като в същото време поддържате въздушния поток. След това отворете вратите и оставете колата да се охлади изцяло. 
В случай, че разполагате със остарял сенник, не бързайте да го изхвърляте. Ако пришиете ластици към него, можете да го поставите върху стъклото и да го прикрепите към страничните огледала.

По този метод няма да предпазите изцяло стъклото, само че ледът по него ще се стопи по време на пътуването.
 Трикове за бързо стопляне на колата през зимата Трикове за бързо стопляне на колата през зимата
Затоплянето на купето на автомобила през зимата се оказва същинско предизвикателство даже за опитните водачи. За да не се постанова да м...
Избърсване на стъклото със специфичен разтвор
Смес от вода и оцет (3:1) се употребява за избърсване на стъклото за предотвратяване от замръзване. Процедурата се извършва вечер. След това стъклото се избърсва със суха забрадка. Може да употребявате и чист алкохол.
Някои водачи употребяват силиконов спрей, който нанасят в тъничък пласт върху стъклото. Но в случай че шофирате през нощта, методът не е подобаващ, защото силиконът отразява дъгови петна от светлините на фаровете.
Покрийте колата с брезент
Покриването на колата с брезент подсигурява най-малък късмет от заледяване на стъклото. Но тази алтернатива е уместна, само в случай че разполагате със личен двор. В противоположен случай евентуално сутринта няма да намерите брезента.
 Чистим неверно снега от колата - ето по какъв начин е вярно Чистим неверно снега от колата - ето по какъв начин е вярно
Почистването на снега от колата несъмнено не е най-приятното занятие за водачите, само че и има избрани тънкости, с които всеки трябв...
Нанасяне на спрей антидъжд
Въпреки че този спрей е предопределен за възстановяване на видимостта при дъжд, висококачествените препарати също могат да се оправят с заледяването. Но единствено в случай че в състава им се съдържа алкохол.
Независимо от това кой способ ще изберете наложително е да разполагате със скрепер, който е незаместим асистент през зимата.
Разбира се, препоръчаните трикове не са панацея, само че подсигуряват доста по-лесно унищожаване на леда от стъклото на колата.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР