За да не чакаме Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане,

...
За да не чакаме Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане,
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград: Общините се приоритизират по не толкова ясни критерии от комисията по бедствия

" За да не чакаме Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне, тъй като ние сме една от многото чакащи и необичайно за какво страната не обръща изключително внимание на всички общини , на този стадий ще разчитаме на лични сили. " С тези думи кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов се обърна към общинските съветници от трибуната на локалния парламент в града във връзка тематиката за осъществяване на незабавни поправки на засегнатите от поройните дъждове улици.
За да бъде осъществено ремонтирането се наложи да бъдат отделени към 200 000 лв. от бюджета на града за 2019 година " Ако след прочут интервал Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне реши, че бедствието в Асеновград би трябвало да бъде овъзмездено по някакъв метод и възвърне средствата, то тези пари ще бъдат върнати към бюджета ", безапелационен е градоначалникът.
По-късно пред Actualno.com Караиванов разяснява и изявлението си, че страната не обръща внимание на всички общини. " Думите са извадени от подтекста . В Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне има насъбрани голям брой претенции, които надвишават неведнъж бюджета й. При извършеното само съвещание досега през тази година са задоволени единствено част от настояванията на общините ", изясни кметът на Асеновград.
Той добави, че е имал поради, че страната няма по какъв начин да обърне внимание на безусловно всички бедстващи общини и евентуално намира някаква система на приоритизиране до привършване на наличния запас. Засега не е ясно по кое време ще е идващото й съвещание. Комисията заседава три, четири пъти годишно. През 2019 година е извършено едно съвещание, а за цялата предходна година - две. " Така общините се приоритизират по не толкоз ясни критерии . Възможно е да се преценя това, какъв брой е тежко бедствието в съответния регион ", заключи в умозаключение Емил Караиванов, като напомни и за обстановката със свлачището под Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела. За подсилване и възобновяване на свлечения сектор общината чака финансиране от страната към този момент съвсем година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР