„За да не бъде България втора ръка, е нужен този

...
„За да не бъде България втора ръка, е нужен този
Коментари Харесай

Поптодорова за „Три морета“: За да не бъде България втора ръка, е нужен този тип солидарност

„ За да не бъде България втора употреба, е необходим този вид взаимност и взаимно образуване сред всички страни от Централна и Източна Европа чрез тази прословута съгласуваност “.

Това сподели някогашният дипломат на България в Съединени американски щати във връзка форума „ Три морета “, на който хазаин е България.

„ С това, което ще чуем през тези дни, е допустимо да излекуваме едни мрачни перспективни, които започнаха още от края на 90-те. Тогава се назоваха концентрични кръгове на Европа и България попадаше в най-външния. След това минахме на Европа на повече скорости “, разяснява Поптодорова.

По думите ѝ сигурно ще бъде препотвърдено главното качество на самодейността – тя е в европейски рамки и транатлантически връзки.

„ Изграждането на доверие ще бъде резултат в едно по-далечно измерение. Този тип съдействие и възходяща съгласуваност сред страните ще доведат и до по-голямо доверие “, разяснява още някогашният дипломат.

Поптодорова сподели още, че Съединени американски щати имат потребност от равносилен, мощен съдружник, което дава отговор на ползите и на европейските страни и е цел на Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР