За да направят това, учените са разработили специална техника и

...
За да направят това, учените са разработили специална техника и
Коментари Харесай

Революция! Учените Съживиха Мъртво Прасе!

За да създадат това, учените са създали специфична техника и са я тествали върху мозъците на 32 свине, предоставени от касапница. Техниката се състои в снабдяването на клетките с " коктейл " от О2, хранителни субстанции и разнообразни други защитни химикали.

Първоначално остатъчната кръв е била прочистена от свинските глави и охладена още в кланицата. След това мозъците на животните са били отстранени и превозени до лаборатория. Четири часа след гибелта на прасетата откривателите са почнали да " наливат " специфичния химически коктейл в мозъците.

Полученият резултат не е бил " жив мозък ", а " клетъчно деен мозък ", отбелязва Ненад Сестан от изследователския екип от Йейлския университет.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Целта на учените не е била да възстановят схващане или усещане заради етични съображения. С оглед на това те са били готови да употребяват упойка и изстудяване, с цел да спрат всяка сходна интензивност, зародила по време на проучването.

Подобен опит неизбежно поражда мечти за зомбита и зли учени, които съживяват мозъци с инжекция. В опит да успокои страховете, немският в. " Велт " написа, че те са неоправдани. Според изданието сходен метод може да помогне на учените да проумеят по-добре по какъв начин мозъкът действа и се възвръща.

" Ако бъде основана течност, сходна на употребяваната в проучването с свине, тя може да вземем за пример да бъде употребена за лекуването на повреден сектор в мозъка при пациенти, прекарали инсулт. Това ще е отлично ", написа изданието, представено от ДПА.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР