За да можем да наваксаме и да приемем поне най-важните

...
За да можем да наваксаме и да приемем поне най-важните
Коментари Харесай

Радев е готов да забави връчването на първия мандат

За да можем да наваксаме и да приемем най-малко най-важните закони и решение, Народното събрание има потребност от време. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по кое време има намерение да връчи първия мандат. Той подсети изявленията на съвсем всички партии по време на консултациите предходната седмица, че в случай че се следва конституционната процедура и не се сформира кабинет, няма да има време за приемането на бюджета, нито за значимите закони.

С изявлението си Радев в този момент дава сигнал, че няма да бърза с връчването на първия мандат, след което би стартирала процедурата по сформиране на държавно управление, в която са написани ясни периоди (с изключение на последния, трети мандат).

Президентът посочи, че политическата обстановка е „ задоволително комплицирана “ и изисква доста деликатен метод, диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори.

49-ото Народно заседание не може да си разреши лукса да не одобри сериозно значими закони – даже да няма кабинет “, сподели Радев.

Според него въпросът с първия мандат е значим, само че е по-важно държавническото отношение на партиите към политическите проблеми сега.

Много е значимо накъде ще тръгнат тези дни. Това ще бъде знак. Така че – да, значимо е времето на връчване на мандата, само че по-важна е тяхната зрялост и отговорност, която желая да проличи ”.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР