За да може системата на ООН да заработи отново, Съветът

...
За да може системата на ООН да заработи отново, Съветът
Коментари Харесай

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН има нужда от спешна реформа

За да може системата на Организация на обединените нации да проработи още веднъж, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да бъде реформиран, сподели президентът
" Оставянето на ориста на 7 милиарда души на правораздаването на пет страни не е нито стабилно, нито заслужено. Структурата на съвета, учредена на демократично, транспарантно, отчетно, дейно и заслужено посланичество, се трансформира в нужда за човечеството ", сподели Ердоган в записано обръщение в чест на 75-годишнината на Общото заседание на Организация на обединените нации (UNGA).
 Предстои видеоконференция Ердоган-Мишел-Меркел Предстои видеоконференция Ердоган-Мишел-Меркел
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще организира във вторник видеоконференция с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и герман...
Ердоган от дълго време се застъпва за реформиране на Съвета за сигурност, употребявайки лозунга: „ Светът е по-голям от пет “, оповестява „ Сабах “.
" Вярвам, че укрепването и съживяването на Общото заседание на Организация на обединените нации ще способства за намирането на решения на нашите проблеми ", добави той.
Ердоган осъди несъразмерната лакомия, нарцисизъм, монополизация на властта и желанието да продължи колониализмът, употребявайки нови способи, които съгласно него са най-големите спънки пред разпространяването на справедливостта в световната система.
„ Неуспехът да се реализира непоклатимост в разнообразни елементи на света, изключително в Сирия, Палестина, Йемен и Афганистан, е доказателство за това “, сподели Ердоган, добавяйки, че Организация на обединените нации не може нито да предотврати нови спорове, нито да приключи към този момент почналите.
Ердоган тиражира също концепцията за превръщането на Истанбул в " кръстопът на континентите ", в център на Организация на обединените нации, който ще поддържа напъните за световен мир и непоклатимост.
 Палатите на Ердоган: С по 300 стаи и за стотици милиони (СНИМКИ) Палатите на Ердоган: С по 300 стаи и за стотици милиони (СНИМКИ)
Все повече турци не знаят по какъв начин да изкарат месеца, а Ердоган си строи обилни покои и резиденции за стотици милиони - с пари на данъкоплат...
Той акцентира, че 75-годишнината на дава благоприятни условия пред целия свят да усъвършенства реакцията си на належащите проблеми.
" Ние, като човечество, сме изправени пред доста значими които засягат нашето здраве, стопанска система, обществен мир и бъдеще, най-много в лицето на пандемията от ковид. Изправени сме пред обстановка, в която 170 милиона души по света имат незабавна потребност от помощ и отбрана “ сподели Ердоган.
Подчертавайки, че броят на хората, страдащи от апетит по света, в този момент надвишава 820 милиона, той добави, че над 70 милиона души са принудени да изоставен домовете си заради спорове и подтисничество.
Пандемията от е влошила несправедливостите и неравенствата по целия свят, сподели той.
" Като най-щедрата страна във връзка с помощта, като вземем поради съотношението на турската помощ към нейния Брутният вътрешен продукт (брутен вътрешен продукт), ние се опитахме да облекчим проблемите, породени от пандемията, с нашите налични средства ", сподели Ердоган.
 ”Der Spigel ”: Борисов е помагал на Ердоган в гоненията на негови съперници ”Der Spigel ”: Борисов е помагал на Ердоган в гоненията на негови съперници
Разследване на ”Der Spigel ” демонстрира, че Бойко Борисов е оказал помощ на турския режим да преследва членове на опозицията. Преми...
" В този развой, като се съобразяваме с потребностите на нашите лични жители, ние изпратихме здравно съоръжение и помощни материали до 141 страни по света, без значение от вяра, език, раса или континент ", добави той.
Световните водачи приветстваха събитието на високо равнище посредством авансово записани видеоречи поради пандемията от ковид. Годишнината на идва в миг, когато международното тяло се изправя пред въпроси дали към момента е годно да се оправи в един многополюсен свят и дали може да реализира съгласие за справяне с настоящите спорове и провокации, в това число пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР