За да може лекарите да изписват безплатни лекарства, първо, трябва

...
За да може лекарите да изписват безплатни лекарства, първо, трябва
Коментари Харесай

Д-р Силвия Стефанова: Списъкът с безплатните лекарства за COVID-19 е неадекватен

За да може лекарите да изписват безвъзмездни медикаменти, първо, би трябвало да се разиска листата, тъй като доста се колебая, че той е юридически от хора, които са лекували Коронавирус заболели. Той е несъответстващ, прекомерно дребен е и в него съществуват неща, които, на процедура не би трябвало да се употребяват по всички правила.

Това съобщи доктор Силвия Стефанова, зам.-председател на НСОПЛ – Кюстендил.

По думите ѝ нито ценово, нито като изписване и закупуване те не са дефицитни и описът не би оказал помощ по никакъв метод.

В цялата област Кюстендил няма Коронавирус център. Това значи, че инфектираните, които желаят домашно лекуване не могат да получат безвъзмездни медикаменти.

„ Не мога да кажа дали това е проблем, съгласно мен не, тъй като пациентите сега получават помощ. Те са дискриминирани по повод приемане на безвъзмездни медикаменти. Имаме лист в компютрите, само че сме лишени от тази опция не зная за какво. Стресът от COVID-19 е толкоз огромен, че безплатните медикаменти са последната им грижа “, сподели тя по тематиката.

Поне по 15-20 души дневно със признаци на ковид минават през персоналния кабинет на доктор Стефанова.

„ Общината оказва помощ, РЗИ-Кюстендил също, желая да получа отговор каква е концепцията за тези Коронавирус центрове “, пита доктор Стефанова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР