За да може да затвори небето над Украйна, украинската армия

...
За да може да затвори небето над Украйна, украинската армия
Коментари Харесай

Украйна се нуждае от оръжие със среден и голям обсег, за да затвори небето си

За да може да затвори небето над Украйна, украинската войска се нуждае от зенитни ракетни комплекси със междинен и огромен обхват, както и от изтребители. Това съобщи командващият Въздушните сили на Въоружените сили на Украйна Микола Олещук.

Украйна е признателна на света за филантропичната, политическата и финансовата поддръжка, санкционния напън против държавата-терорист, за военно-техническата помощ – оръжието, което към този момент унищожава техниката на окупаторите, показва Олещук във видеообръщение, оповестено във Фейсбук.

" Ние атакувахме и ще продължим да атакувамче врага с техниката, с която разполагаме. Но с цел да могат Въздушните сили независимо да затворят небето над Украйна, системите Stinger и Starstreak, предоставени от сътрудниците ни, не са задоволителни. Това са портативни комплекси с дребен радиус на деяние, предопределени на първо място за заличаване на цели на дребна височина – като хеликоптери. " – акцентира командващият.

Той разяснява, че самолетите на окупаторите, които бомбардират украинските градове от 8 километра и по-голяма височина, не може да бъдат свалени от системи с дребен обхват.

" Нужни са ни модерни зенитни ракетни комплекси със междинен и огромен радиус на деяние, с цел да реализираме дейно защитата на въздушното пространство. Също и модерни изтребители за защита на небето. “ – добавя Олещук.

По думите му, Украйна би желала да получи, при каквито и да е условия софтуерна и ефикасна военна техника западно произвеждане.

" Войната няма да свърши скоро, имаме потребност от оръжие през днешния ден ", акцентира Олещук.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР