За да изпитате истинска радост от хубавото време и да

...
За да изпитате истинска радост от хубавото време и да
Коментари Харесай

Много Са Опасни През Топлите Месеци, Но С Този Трик Кърлежите Ще Бягат От Теб Като Дявол От Тамян!

За да изпитате същинска наслада от хубавото време и да не мислите за евентуалната заплаха от захапване на кърлежи, ще ви споделим един трик.

Ефективно средство за отбрана от кърлежи

Всичко, което ви би трябвало, е елементарен валяк за разчистване на облекла и етерично масло. Нанесете мъничко етерично масло върху валяка. Просто го направете отмерено и деликатно, с цел да не се образуват мазни петна по облеклата.

Преди да отидете на разходка в парка или на отдих измежду природата, минете няколко пъти с валяка облеклата, които ще носите

Просто имайте поради, че не всяко етерично масло ще свърши работа. Представяме на вашето внимание 5 от най-ефективните масла за битка с кърлежи.

Подходящи етерични масла

Евкалиптово масло

Евкалиптовото масло може да се употребява независимо или в композиция с масло от лимонена трева, с цел да изпъди насекомите.

Лимоново масло

Това масло се смята за изключително дейно за битка с кърлежи, бълхи и даже въшки.

Ментово масло

Това етерично масло е токсично за инсекти и е ефикасен натурален репелент.

Масло от лавандула

Най-удивителното е, че хората обичат аромата на лавандула, само че акарите го ненавиждат. Същото важи за мушици и комари.

Китайско масло от лимонова трева

Има ослепителен цитрусов мирис и е естествено средство за отбрана против бълхи и кърлежи.

При този способ за справяне с кърлежи има и различен прекрасен бонус – той оказва помощ да се пропъдят комарите и другите досадни мушички. Поради обстоятелството, че нанасяте етеричното масло върху облеклата с валяк, за вас и за хората към вас ароматът ще бъде непоказен.

Също по този начин, някои хора просто смесват вода с етерични масла и я нанасят върху тялото си като спрей. Но в горещината контактът на спареното тяло с етеричното масло може да провокира раздразнение на кожата, написа мекица. При идващия излет измежду природата се възползвайте от този трик и почивката ви няма да се скапе от досадните кърлежи.

Не забравяйте да споделите потребен трик с приятелите си!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР