За да изпечете идеалната пица с хрупкава коричка и мека

...
За да изпечете идеалната пица с хрупкава коричка и мека
Коментари Харесай

На 232 градуса за 3 мин - така се пече идеалната пица

За да изпечете идеалната пица с хрупкава коричка и мека разтопена плънка, би трябвало да включите фурната на 232 градуса Целзий за 3 минути. Тази формула откриха двама физици, които желаеха да схванат по какъв начин да се подготви идеалната домашна пица, която може да съперничи на изпечената в пещ. Това заяви в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

За да изведат формулата, Андреас Глац от университета на Северен Илинойс и Андрей Варламов от университета " Тор Вергата " в Рим, посетили доста италиански пицарии и разговаряли с майсторите. Те изучили термодинамиката на пещите на дърва и открили, че тайната се крие в проводимостта, конвекцията и излъчването в пещта.

В единия й край горят дървата, топлината минава по извитите стени и дъното и по този начин пицата се изпича отмерено. Температурата в пещите доближава до 330 градуса Целзий, като пиците се пекат две минути. Тази температура обаче е непостижима в домашни условия. Затова физиците са я понижили и са нараснали продължителността на печенето.

За проучването си те са употребявали пица Маргарита.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР