За да изберете най-подходящия слънцезащитен крем, трябва да знаете какъв

...
За да изберете най-подходящия слънцезащитен крем, трябва да знаете какъв
Коментари Харесай

Как да изберем правилния фактор слънцезащитен крем

За да изберете най-подходящия слънцезащитен крем, би трябвало да знаете какъв вид кожа имате, както и това какъв брой време ще прекарате навън. Има четири вида кожа, ето и кои са те:

1. Свръхчувствителна

Такава кожа нормално такава имат хората със светли очи, доста руса или рижа коса, неведнъж и лунички. Ако интензивността на слънцето е висока и имате този вид кожа, нужен ви е крем с фактор над 50. Ако пък интензивността е ниска - изберете си крем с UV фактор сред 20 и 30.

2. Светла

Тя по предписание също е доста сензитивната и такава имат хора с по-слаба пигментация. При висока активност на слънцето най-добре да употребявате артикул с UV фактор над 30 до 50. В случай на ниска активност на слънцето намажете се с крем, който има фактор 20.

3. Нормална

Макар тя също да се дефинира като по-скоро сензитивна кожа. Към този вид спадат хора, които имат светлокестеняви или тъмноруси коси. Кожата им е матова, а очите са кафeви. Високата слънчева активност допуска артикул с фактор над 20. Ако слънцето грее едва, задоволително е да се намажете с крем с фактор 20. При вас естествената отбрана, която има кожата, е към двайсетина минути.

4. Слабо сензитивната

Такива хора нормално имат тъмни коси, тъмни очи. При високо слънцегреене използвайте крем с фактор най-малко 20. Ако интензивността е ниска, можете да не употребявате артикул, тъй като кожата има естествена отбрана 30 до 40 минути.

И не забравяйте - нанасяйте слънцезащитните артикули постоянно и постоянно на суха кожа. Ако сте взели душ, плували сте или сте се изпотили щедро, имайте поради, че кремът може да се е отмил.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР