За да имате здрава кожа и да изглеждате по-млади, се

...
За да имате здрава кожа и да изглеждате по-млади, се
Коментари Харесай

Как трябва да се храните, за да изглеждате по-млади

За да имате здрава кожа и да изглеждате по-млади, се нуждаете от освен това от ежедневна козметика. Стресът на работното място, нездравословни диети, прекомерно погазване с нездравословни храни, несъразмерното количество алкохол, тютюнопушенето и заседналият метод на живот несъмнено състаряват.

Знаете ли, че положението на вашата кожа може да „ опише “ доста за вашия метод на живот? Сухата кожа, торбичките и фините линии под очите, тъмните кръгове, би трябвало да ви подсетят, че се нуждаете от някои промени.

Ето по какъв начин да се храните, с цел да имате по-свежа кожа и да изглеждате по-млади

1. Хидратиране


Пиенето на повече течности е най-хубавото нещо, което да извършите за тялото. Когато то няма задоволително течности, кожата става суха, дразнеща и по-бледа. Когато поддържате хидратацията на организма, ще имате по-добро кръвообращение, а оттова и по-румен тип на лицето. По този метод ще предотвратите лющенето на кожата.

2. Приемайте повече колаген

За да имате гладка, сияйна и здрава кожа, подбирайте добре храните, които консумирате. Такива като чесън, сладостен картоф, авокадо, зеленолистни зеленчуци, са подобаващи. Те съдържат потребни витамини и минерали, които усъвършенстват продукцията на колаген в кожата. А той способства за по-добрата разтегливост. Също по този начин яжте доста ядки, пилешко месо и риба, с цел да забавите стареенето на кожата. В тези храни има доста потребни антиоксиданти.

3. Избягвайте храни с отрови

Избягвайте неща, които са направени с трансмазнини, тъй като са нездравословни за тялото. Не прекалявайте със слънчогледовото олио и прекомерно мазните меса, които могат да причинят свръхпроизводство на себум в кожата, което предизвиква акне. Стойте надалеч от пакетирани храни, цялостни с нездравословни вещества като Е-та, подсладители, оцветители, мононатриев глутамат и други. Те са прекомерно токсични и състаряват кожата.

4. Намалете алкохола и нездравословните храни

Алкохолът изсушава кожата. След невъздържание със спиртните питиета се появяват торбички под очите и отичане. Честото пиянство на алкохол и храненето с нездравословни храни намалява работата на имунната система и води до проблематична кожа.

Източник: tialoto.bg
Снимка: IStockphoto
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР