За да имате един по-автентичен живот, трябва да се научите

...
За да имате един по-автентичен живот, трябва да се научите
Коментари Харесай

10 навика на автентичните хора

За да имате един по-автентичен живот, би трябвало да се научите да поемате отговорност за дейностите си и да се уверите, че те дават отговор на вашите вярвания и потребности. Това може да бъде извънредно мъчно за поддържане, заради обстоятелството, че в живота ни постоянно има външни сили, които ни оказват напън да вършим нещо, което не желаеме или да се вършим на такива, каквито не сме.

Повечето хора са изпитвали напрежението, напрежението и възприятието на дискомфорт, които идват от неавтентичното държание и опитите да се представяме за някой различен.

Изследователи от Харвардския и Колумбийския университет са разкрили, че когато се държим по метод, който не ни е характерен, ние изпитваме мощно възприятие на стеснение, което нормално се свързва с аморалните дейности.

Едно нещо е несъмнено – мозъкът ни знае, че живеем в неистина, и както всяка неистина, това не води до нищо хубаво. Въпросът е по какъв начин да стартираме да живеем достоверно? Това може да бъде доста, изключително в случай че сте играли роля през по-голямата част от вашия умишлен живот.

Автентичните хора са изцяло наясно с това кои са и какво тъкмо желаят. Способността им да живеят в естетика с същинската си същина идва от няколко ясно забележими привички, които всеки от нас може да научи и пресъздаде в своя живот. Ето няколко от тях:

1. Помагат на другите да бъдат себе си

Естествените хора не чакат от другите да играят функции. Те не карат хората да се усещат по този начин, като че ли би трябвало да се впишат в избран образец и да се държат по характерен метод, с цел да бъдат част от живота им. Тяхната достоверност разрешава и на останалите да бъдат естествени.

2. Стоят надалеч от отрицателните хора

Автентичните хора имат прекалено много самоуважение, с цел да си разрешат да поддържат връзка с хора, които постоянно се държат неприятно с тях, и имат задоволително почитание към другите, с цел да не пробват да ги трансформират. Те се разграничават от отрицателните хора не от яд и ненавист, а поради тяхната необходимостта да останат правилни на себе си.

3. Изразяват същинските си усеща и мисли, даже в случай че те не са известни

Естествените хора просто не могат да се държат по метод, който опонира на техните полезности, правила и разбирания, даже и това от време на време да има отрицателни последствия за тях. Те избират да не лъжат другите и още повече – да не лъжат себе си.

4. Те са уверени

Социалните паники се дължи значително на страха от това да бъдем „ разкрити “. Страхуваме се, че някои ще разбере, че не сме толкоз умни, опитни или известни, за колкото са ни мислили. Истинските не са подвластни на сходен боязън. Тяхната убеденост идва от обстоятелството, че нямат какво да крият. Те са тъкмо такива, за каквито се показват.

5. Предпочитат смислените диалози пред празните приказки

Елинор Рузвелт го е споделила най-добре: „ Великите разискват идеи; умните разискват събития; а дребните мозъци разискват хора. “

Никога няма да откриете достоверни хора, които да клюкарстват зад тила на другите и да разясняват най-новите всемирски и гафове на известните персони. Те избират да приказват за неща, които в действителност имат смисъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР