За да имаме пари в нашата Здравноосигурителна каса, трябва да

...
За да имаме пари в нашата Здравноосигурителна каса, трябва да
Коментари Харесай

Москов шашна сутрешния екип на Нова тв: От януари ще се влиза в болница с пръстов отпечатък!

За да имаме пари в нашата Здравноосигурителна каса, би трябвало да има приватизация. Това е една от аргументите лечебните заведения да са цялостни с пациенти, които не са заболели. Една от най-разпространените диагнози през предходната година беше „ консервативно лекуване на пикочно-половата система ”. Това разяснява в утринното студио на Нова телевизия здравният министър Петър Москов. „ Ние ще разпишем ясно системата за хоспитализация. Нито едно от дейностите, които вършим в опазването на здравето, не е ориентирано към икономисване, а към ефикасното потребление на нашите пари. Здравноосигурените би трябвало да получават против своите пари съответното качествено здравеопазване”, разясни министърът.

Той добави, че ще има главен пакет със болести, които незабавно ще бъдат подкрепени от касата. Ще има и спомагателен пакет – за болничното заведение, която пациентът си е избрал. „ Ще използван добре забравеното предписание – какви са критериите да влезете в болница и какви са критериите да ви изпишат”, добави Москов.

„ Това, което предвижваме, в края на януари в българските лечебни заведения наложително ще въведем личен пръстов идентификат. На всеки един пациент – здравноосигурен, който единствено с палец ще потвърди това в болницата”, разкри министърът.

„ Ама това е като в Индия”, прекъсна го тв водещият Виктор Николаев.

„ Не, не е като в Индия. Ако вие имате причина да отидете в болница ида си сложите пръстчето, това е ваш избор. Тези четящи устройства костват двадесетина евро”, съобщи Москов.

Той добави, че всеки здравноосигурен жител ще има собствен здравен пакет.

„ Дайте образец, че не мога да го разбера”, намеси се Виктор Николаев.

„ Ако вие сте късметлия и имате потребност от съответен експерт, ще се доберете до направление. Така беше до момента. От тук нататък вие ще имате своя най-малък обезпечен достъп за здравноосигурителния си статус. Това са елементарни разчети”, сподели министърът. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР