За да имаме най-добрата среда за развитие на бизнеса, трябва

...
За да имаме най-добрата среда за развитие на бизнеса, трябва
Коментари Харесай

Ева Майдел във Варна: Имаме най-добрите икономически показатели в новата история на България

За да имаме най-хубавата среда за развиване на бизнеса, би трябвало да сме основали постоянна финансова основа. Благодарение на работата на държавното управление имаме най-хубавите стопански индикатори в новата история на България - най-голям Брутният вътрешен продукт от 1989 година и най-ниската безработица– 4.7%, което е под междинното за Европейски Съюз.

Прогнозата на Европейската комисия слага България в топ 3 на страните с най-голям стопански напредък за 2020 година с 3.6%, което е доста над междинното за Европейски Съюз.

Тази здрава икономическа основа се добавя от многото благоприятни условия за европейско финансиране като 900-те милиона лв., привлечени по проекта Юнкер, или 600-те милиона налични посредством Фонда на фондовете, вършат България в чудесно място за правене на бизнес “, съобщи евродепутатът Ева Майдел по време на районен конгрес на Предприемачи ГЕРБ във Варна.

" Във Варна сме, с цел да чуем от бизнеса по какъв начин Европейския съюз може да подтиква още повече предприемачеството. Освен за по-достъпно финансиране, продължаваме да работим за по-лесна и ясна информация.

Затова поканихме и Звеното за съвещания по еврофинансиране да показа опциите за финансиране на преференциални условия и експертната помощ за привличане на вложения, които дават на българския бизнес.

Например, Фондът на фондовете предлага финансови принадлежности с извънредно ниски лихви и без потребност от кредитна история на претендентите, както и опция част от обезпеченията да са от бъдещи доходи от плана, което е ново за пазара у нас “, разяснява тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР