За да има редовно правителство, трябва да бъдат излъчени експерти,

...
За да има редовно правителство, трябва да бъдат излъчени експерти,
Коментари Харесай

Сачева: За да има редовно правителство, трябва да бъдат излъчени взаимноприемливи експерти

За да има постоянно държавно управление, би трябвало да бъдат излъчени специалисти, които да са взаимноприемливи и за двете парламентарни групи - и на ГЕРБ-СДС, и на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, и че могат да свършат дилемите, които ще им бъдат предоставени, сподели зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Деница Сачева в предаването „ Неделя 150 “ на, представена от БГНЕС.

Обстоятелствата са такива, ние към този момент сме в хипотезата на втория мандат, който ще бъде връчен на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “. Очакваме да чуем общото им мнение за това по какъв начин да се осъществя втория мандат, уточни тя.

Според нея би трябвало да бъде зачетен вотът на българските гласоподаватели, да се даде опция политическите пристрастености да се уталожат и да има ясни диалози какви ще бъдат главните задания пред едно постоянно държавно управление с стеснен мандат – Планът за възобновяване и резистентност, Шенген, еврозона, евроинтеграцията на страната.

„ Ние даваме опция на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ да премислят позициите си все още. Очакваме да чуем какво е общото мнение на парламентарната група на на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ дружно, а не само и единствено обособени гласове на представители на „ Продължаваме промяната “, изясни още тя.

За записа, изнесен от депутата от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Радостин Василев, тя разяснява, че от ГЕРБ не са си представяли нито мащаба, нито метода, по който „ Продължаваме промяната “ имат желание да упражняват властта.

Тя посочи, че по време на договарянията с ГЕРБ - Съюз на демократичните сили не се е говорило за неща, които се чуват на записа. „ Нито се е говорило за това, че ще се вършат огромни чистки в държавната администрация, нито се е коментирало това, че няма значение по какъв начин ще се упражнява властта - законно или нелегално. Служби, посолства - всичко това, което чухме, за нас беше потресаващо. Това бяха едни скандални обстоятелства, които бяха изнесени ", сподели Деница Сачева.

Тя акцентира, че договарянията са замразени, а не прекъснати, тъй като пред страната има значими задания, които не могат да бъдат решени без постоянно държавно управление.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР