За да има правителство, трябва да има разбирателство между ГЕРБ

...
За да има правителство, трябва да има разбирателство между ГЕРБ
Коментари Харесай

Юлий Павлов: За да има правителство, трябва да има разбирателство между ГЕРБ и ПП

„ За да има държавно управление, би трябвало да има съгласие сред ГЕРБ и Политическа партия. Христо Иванов бе първият, който го сподели гласно. Намесиха се ред други фактори. Борисов не е ли знаел, че предлагането за Христо Иванов (за премиер) го изгаря. 10-15% е вероятността да има постоянен кабинет с мандат за „ Демократична България ”.

Това съобщи в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS социологът Юлий Павлов, началник на Центъра за разбори и маркетинг.

Според другия социолог в студиото - Елена Дариева, 15% е дребен късмет за сформиране на кабинет. „ С първите два мандата видяхме, че водещите политически сили би трябвало да намерят консенсусни точки сред първите две сили ”, изясни тя.

Според нея в този момент всяко едно послание към политическия конкурент се възприема като борба. „ Докато гледат на визиите за България като битка, няма по какъв начин да се реализира консенсус и компромис ”, сподели Дариева.

„ При връчване на мандата на „ Български напредък ” има към 1-2% късмет за кабинет, в случай че ги има ”, сподели Павлов и добави – „ Ако даде мандата на Движение за права и свободи – желанието на Радев да ръководи лъсва, още повече лъсва при „ Възраждане ”. При връчване на мандата на Българска социалистическа партия става ачик-ачик ясно, че желае да ръководи посредством тях. Само за БВ и Демократична България няма да бъде упрекнат, че желае да ръководи ”.

Според Дариева, в случай че има избори, те ще са след два месеца. „ Ако в този момент се отиде на избори, резултатът ще бъде като настоящия състав на 48-ото Народно заседание, само че съотношението няма да е същото, тъй като спада интензивността на хората, които гласоподават и това е в интерес на партиите с корав електорат ”.

„ Тръгнахме от 50% изборна интензивност, катастрофирахме на 34%, в този момент готовността да се гласоподава е под 1/3-та. Има повече отводи на терен – нарастват отводите на хората, които да бъдат интервюирани ”, изясни Елена Дариева.

Повече вижте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР