За да има ефект от психотерапията, най-напред самите Вие трябва

...
За да има ефект от психотерапията, най-напред самите Вие трябва
Коментари Харесай

Какво е психотерапия?

За да има резултат от психотерапията , на първо време самите Вие би трябвало да вярвате, че нещата могат да се трансформират. Положителният резултат от лекуването е на разположение единствено когато Вие сте деен участник в него, когато цялото Ви създание желае нещата да се трансформират, и когато вярвате, че това е допустимо. В противоположен случай, колкото и старания да поставя психотерапевтът Ви, резултатът ще бъде нулев.
Психотерапия Трябва не просто да вярвате, че психотерапията ще Ви помогне, само че даже и да се наслаждавате на сеансите. Всеки от нас има някаква истина или загадка, която крие надълбоко в себе си, и в никакъв случай с никой не споделя, и която не признава даже пред самия себе си. Именно тя може да бъде повода за Вашето бодърствуване, меланхолия, стрес, напрежение, главоболие или отмалялост. Психотерапията ще Ви помогне да стигнете до корена на казуса – нещото, което се таи надълбоко във Вас, и което Ви предизвиква редица проблеми. И когато към този момент знаете какво тъкмо е то, оправянето с следствията от него е доста по-лесно.
Напълно допустимо и обикновено е, по пътя към цялостното изцеление, да имате моменти, когато ще се чувствате даже по-зле, в сравнение с преди да започнете лечението. Това в действителност е част от пътя, който наложително би трябвало да извървите, с цел да постигнете цялостно изцеление, тъй че не трябва да се тревожите. Винаги би трябвало да мислите положително, да не се поддавате на „ неприятните усеща ”, които огромна част от обществото жигосва. Дори в моментите, когато се чувствате зле, би трябвало да сте оптимисти, да не се предавате, и да не се поддавате на отрицателни страсти и усеща.
Трябва да знаете също, че по време на психотерапията, може да се трансформират Вашите възгледи към света, към самия себе си, към близките. И това е обикновено, тъй като би трябвало да се отървете от всички отрицателни усеща и мисли, би трябвало да оцените себе си уместно, а не да мислите, че сте проблематична персона, че сте източник на болежка и спорове.
Заедно с психотерапевта си, Вие ще работите и върху Вашите лични фантазии. Дори може с изненада да установите, че във Вашата душeвност има мъдрост, която се отразява и върху фантазиите Ви. И когато съумеете да разберете и разтълкувате своите фантазии, Вие по-лесно ще достигнете до цялостно изцеление от досадните душевен проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР