За да играят в Откритото първенство на Франция, тенисистите трябва

...
За да играят в Откритото първенство на Франция, тенисистите трябва
Коментари Харесай

Само ваксинирани тенисисти и на Roland Garros. Ще пуснат ли Джокович? |

За да играят в Откритото състезание на Франция, тенисистите би трябвало да бъдат имунизирани. Това разгласи министърката на спорта Роксан Марасинeану ден, откакто международният №1 Новак Джокович бе заставен да напусне Австралия, без да може да взе участие в Australian Open, тъй като не е имунизиран.

Спиране от присъединяване му във втори от четирите шампионата в Големия шлем ще бъде сериозен удар по кариерата на Джокович, която след случилото се в Австралия е сложена на карта. Преди седмица Франция излъчи посланието, че 20-кратният първенец в Големия шлем ще може да взе участие в Roland Garros, само че през днешния ден посланието е друго.

" Въвеждаме COVID паспорти. Веднага, откакто законът бъде обнародван, те ще бъдат наложителни за влизане на публични места (стадион, спектакъл или салон) за всички фенове, лекари, френски или задгранични играчи. Ще работим дружно, с цел да поддържаме конкуренцията жива и да бъдем лицето на ограниченията против имунизацията в интернационален проект ", разгласи тя, представена от БНР.

Дали сходни условия ще се вкарат и за US Open, и за Wimbledon следва да се обясни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР