За да говорим за медицинска грешка трябва да се изчака

...
За да говорим за медицинска грешка трябва да се изчака
Коментари Харесай

Петър Москов: Обяснете на родителите, загубили дете, мотивите срещу комплексното лечение в болниците

За да приказваме за здравна неточност би трябвало да се изчака да завърши инспекцията по случая с умрялото дете в София. Каквото и да покаже инспекцията няма да предотврати нещастието на родителите. Това съобщи някогашният здравен министър и ръководител на партия КОД Петър Москов в ефира на БТВ.

"Има систематични неща. Дали тук лекарите са направили всичко както би трябвало, ще разберем от инспекцията след дни. Не е хубаво да се приказва без да се знаят всички точни факт ", добави той.

"Детето от детската болница е имало потребност да бъде преместено в реанимацията в "Пирогов ". Това е неналичието. Ако една болница получава нашите пари е редно да може да може да излекува всеки. Тук се повдига въпроса за качеството на здравните услуги. И запитвам, къде са тези юници, които бяха срещу желанието ми всяка болница да е сложна? Сега, за какво не ги извикате, с цел да обяснят претекстовете си на родителите на това дете? ", не скри гнева си Москов.

На въпрос какво мисли множеството заложени пари за опазване на здравето в новия бюджет някогашният здравен министър съобщи: "Наливат се пари в бездънна яма. Тя няма да се изпълни. Дори и 2 милиарда повече да се дадат, се наливат пари в нереформирана система ", акцентира Петър Москов.

Свидетел на нещастието с 3-годишното дете в София: Потресен съм

„ Същностната функционалност на страната отсъства. Има липса на политическа воля, тъй като целите на страната са други. Г-н Борисов е споделил, че главната му цел е да построи автомагистрала "Хемус " и не желае спомагателни главоболия по време на градежа “, сподели още Москов.

„ Само в още 5 европейски страни има процедура да не се заплаща първия ден от болничния, само че то няма да се случи. Тази спекулация се приключва по елементарен метод - всяко едно българско дружество по закон има подписан контракт с кабинет и работа по трудова медицина, в случай че е нужно, само че притежателят на това дружество може да задължи през трудовия контракт служащите си да минават обзор там “, посочи Москов.

„ Болничният е застрахователен риск, за който ние плащаме всеки месец. Правете разлика сред политика и агитация. Цялото говорене по този проблем е по-скоро агитация “, безапелационен бе той.

Бойко Борисов за болничните: Тази тематика няма да бъде вкарвана в Народно събрание, ще се резервира остарелият режим

„ Консервативно обединяване на десницата (КОД) е дясна консервативна политическа мощ, което значи, че е друга от всички утопии, през които минахме досега. Защо в този момент? Съзнателно. Човек, когато прави нещо ново има потребност от отдалеченост и изясненост, че прави неща за хората, не за себе си. КОД не е следващата партия в дясно. Тя застава зад полезностите на мощната държавност и подсигурява среда за обучение, опазване на здравето и икономическа сигурност. Трябва да има мощна демократична мощ в дясно, друга от ГЕРБ. Учредителите на партията са над 4 хиляди души. Не очаквайте, че откакто целия ми политически път е бил обвързван с доста борби с хората с доста пари, това формирование ще разчита на новите промени в закона, които разрешават дарения от компании “, сподели Москов за партията, която учреди.

Той добави, че първите избори, на които ще се кандидатират са през 2021 година за Народното събрание.

„ Не поддържам връзка с така наречен „ десни “. Нямам желание да ги разясня, имат личните си поддръжници. Местните избори обаче споделят това - ГЕРБ губи в дясно, а тези гласове не се преливат в десницата “, сподели той.

Според него хората не желаят смяна, каквато се пропагандирала от партиите на последните избори, а желали да се резервира това, което е било до момента и да е ясно накъде се върви.

Съюз на демократичните сили: Картата на България е синя, би трябвало да останем единни с ГЕРБ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР