„За да гарантираме защитата на родината ни в условията на

...
„За да гарантираме защитата на родината ни в условията на
Коментари Харесай

Висшето военно командване на САЩ се укри в най-якия бункер на света заради COVID-19

„ За да подсигуряваме отбраната на родината ни в изискванията на пандемия, нашият команден и надзорен бдителен състав тук в щаб квартирата ще работи на няколко смени, като някои от групите ще бъдат в базата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати "Шайен Маунтейн ", споделил е О'Шонеси по време на директно лъчение във Фейсбук.

Построеният през 60-те години на предишния век бункер съставлява просторен под земята комплекс, ситуиран на 610 метра дълбочина в планината Шейен, която е на няколко благи от Колорадо Спрингс, щата Колорадо.



В центъра на комплекса има шест тунела с широчина до 12 метра и височина към три етажа. Две порти от стомана и бетон от 21 тона защищават структурата от вероятни атомни детонации.

„ Струва си да се означи, че това е най-безопасният обект в света “, декларира шефът на AP Стив Роуз. В момента в базата се намира командването на въздушно-космическата защита на Северна Америка (NORAD), която обезпечава противовъздушна защита на Съединени американски щати и Канада.

Генерал Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, също обществено изрази угриженост по отношение на запазването на бойната подготвеност.

"Изолираме най-важния команден личен състав, участващ в сериозни задания, в това число функционалностите за вътрешна защита. За да подсигуряваме защитата на страната, макар пандемията, нашите командни екипи тук в централата са разграничени на смени.

Някои от екипите в този момент работят във военновъздушната база “Шайен Маунтин”, бункер от времената на Студената война в прилежаща планина. Освен това нашият личен състав работи в авансово лимитирани физически зони вътре в постройката. Всички членове на командването деликатно наблюдават здравето си, както и това на членовете на техните семейства”, съобщи висшият боен.

Въведена е тактика за работа на смени в лимитирани региони и в други сериозни уреди, в това число в Пентагона. Броят на служащите, които идват в Пентагона, е понижен с повече от половината.

Всички нуклеарни сили също вземат специфични защитни ограничения. Дежурните смени на междуконтиненталните балистични ракети постоянно се заменят особено, тъй че постоянно да има „ чист екип “, който да поеме контрола, в случай че другите се разболеят.
Екипажите на подводници, носещи нуклеарни ракети, са изолирани в продължение на няколко дни, преди да влязат на дежурство в океана, с цел да бъдат уверени в здравето си.

Поради внезапното увеличение броя на случаите на вирусна зараза в Луизиана, породи сериозна угриженост по отношение на изолацията на значимите екипажи на бомбардировачите B-52, основани в базата на Военновъздушни сили “Барксдейл”.

Военнослужещите отхвърлят да разискват в детайли механизмите за изолирането на елитни елементи, като шестата група на “Тюлените”, армейски сили “Делта” или високоспециализираните елементи на Военновъздушни сили.

Но тази седмица армията разгласи, че нейните звена за бързо реагиране минават към най-високото равнище на защита на здравето, което съществено ще ограничи позволеното придвижване на части.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР