За да функционира правилно и да е здрав, организмът ни

...
За да функционира правилно и да е здрав, организмът ни
Коментари Харесай

Заложете на по-леки храни, когато боледувате

За да действа вярно и да е здрав, организмът ни се нуждае от разнообразни хранителни субстанции — фибри, протеини и мазнини. Когато боледуваме или се възвръщаме от някаква болест обаче, ние се нуждаем от по-лесно смилаеми храни, които няма да натоварят ненужно организма ни.

Вижте някои храни, които не натоварват храносмилателната система:

Пилешко месо

Не инцидентно когато боледуваме ни карат да ядем пилешка чорба. Освен че е вкусна, тя е и супер средство против заболявания. Причината е, че пилешкото месо е потребен източник на протеини и е с ниско наличие на мазнини, в случай че се употребява без кожата. То способства за растежа и възобновяване на всички кафези в организма. Освен това е доста уместно за хора със стомашно-чревни разстройства.

Бял ориз

Ползите за здравето от ориза включват способността му да обезпечи сила, да стабилизира равнищата на кръвната захар, като забавя процеса на стареене и да обезпечи витамин B1 на организма.
Макар да се твърди, че кафявият ориз е надалеч по-полезен от белия, той има високо наличие на фибри, а това може да докара до хранителни неразположения като разстройство и отичане на корема.

Сьомга

Печената сьомга нормално е най-хубавият вид, когато желаете да не натоварвате ненужно храносмилателния развой. Както знаем, тази риба е извънредно богата на субстанции, които укрепват организма и ни оказват помощ да държим заболяванията далеко.

Банани

Бананите са известни като пребиотична храна. Те имат способността да подтикват развиването на потребните бактерии в червата. Дори страдащите от гастрит и язва могат да одобряват банани, тъй като понижават стомашната киселинност. Пектинът в плода се свързва с непотребните жлъчни киселини и по този начин рискът от формиране на жлъчни камъни понижава доста.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР