За да функционира добре един голям град, трябва да има

...
За да функционира добре един голям град, трябва да има
Коментари Харесай

Терзиев: Споразумяхме се за увеличаване на заплатите в транспорта от 1 март

За да действа добре един огромен град, би трябвало да има добре работещ градски превоз. За жителите, които го употребяват, и за хората, които ежедневно работят в него. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев, съобщи БГНЕС.


„ Днес подписахме съглашение със синдикатите и транспортните сдружения за 15% нарастване на заплатите на чиновниците от 1 март “, съобщи столичният градоначалник в обществената мрежа.

Освен повдигането на заплатите, в съглашението са написани и ограничения за: 1. по-качествен превоз, който да е по-привлекателен за софиянци; 2. по-добра работна среда на заетите служители; 3. правене на проект за обективна бонусна система с справедливи и проследими критерии; 4. обезпечаване на работно облекло и персонални защитни средства за персонала; 5. поправяне на санитарните пространства на крайните спирки; 6. създаване на общежития за водачите в градския превоз.

Кметът Терзиев съобщи, че с цел да се подобрят изискванията на труд в градския превоз, би трябвало да бъде признат бюджета за 2024 година „ И се надявам, че сътрудниците от всички групи в Общинския съвет ще поддържат бюджета, тъй като са наясно какъв брой значимо за всички софиянци е устойчивото развиване на градския превоз “, сподели още кметът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР