За да демонстрира сила, той уволни министъра на жилищното настаняване

...
За да демонстрира сила, той уволни министъра на жилищното настаняване
Коментари Харесай

Министри опитаха да убедят Борис Джонсън да се оттегли, но той отказа

За да показва мощ, той уволни министъра на жилищното настаняване и общностите

Във Англия група лоялни на Борис Джонсън министри се пробваха да го убедят да се отдръпна от поста предвид на ставащата все по-безнадеждна обстановка с лавината от оставки, само че министър председателят отхвърли. 42 министри, заместник-министри, висши държавни и партийни чиновници до момента подадоха оставки.

Групата, включваща министърът на вътрешните работи Прити Пател, новоназначения министър на финансите Надим Захауи и основният учредителен секретар Крис Хийтън-Харис, не съумя да убеди премиера да се отдръпна. На "Даунинг стрийт " бе пристигнала и друга група от министри, които не престават да го поддържат, осведоми.

Борис Джонсън съобщи след срещите, че ще бъде безконтролно да подава оставка откакто милиони гласоподаватели са му дали мандат да ръководи, още повече по време на стопански компликации и войната в Украйна. Джонсън изрази също подозрение, че който и да е негов правоприемник може да повтори триумфа му на идващите общи избори. По-рано той съобщи изрично, че не счита да привиква изключителни избори.

Джонсън очевидно освен, че не се тормози от валящите оставки, само че даже уволни министъра за равнене на стандарта, жилищното настаняване и общностите Майкъл Гоув, който по-рано го бе посъветвал да се отдръпна. Оставки подадоха още финансовият министър Риши Сунак и министърът на опазването на здравето Саджид Джавид.

При състояние, че Джонсън отхвърля да напусне поста си, главните сюжети са два. Още министри от кабинета му да подадат оставки и в последна сметка той да склони да се отдръпна или да бъдат изменени партийните правила и да последва нов избор на доверие в премиера.

"Комитет 1922 ", който има пълномощия да трансформира разпоредбите, организира изключителна среща, само че отсрочи решението за идната седмица, когато ще бъде определен негов нов състав.

Междувременно стана известно, че Борис Джонсън счита да разгласи през днешния ден проект за английската стопанска система дружно с финансовия министър Надим Захауи, включващ понижаване на налозите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР